Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Dálnice D35 je u Olomouce kvůli nehodě kamionu celý den uzavřena

Dálnice
Dálnice
Foto: Lukáš Kňazovický, EuroZprávy.cz

Dopravu na dálnici D35 u Olomouce komplikuje i nadále nehoda cisterny. Nákladní auto sjelo ráno ze silnice a převrátilo se mimo vozovku, v poledne museli policisté dálnici uzavřít kvůli jeho vyproštění. Uzavření dálnice odhadovali policisté původně do 15:30. Kvůli problémům s přečerpáním nákladu a vyproštěním cisterny se odsouvá zprovoznění tahu podle policie minimálně do 19:00.

Kamion havaroval na 264. kilometru ve směru od Lipníku nad Bečvou u Olomouce, jde o obchvat města nedaleko kruhového objezdu u Globusu. Nikdo nebyl zraněn.

"Nehoda se stala ráno, nákladní auto dosud v provozu nepřekáželo. Čekalo se na příjezd jeřábu, který přijel po 12:00. Kamion převážel cement, je potřeba nyní přečerpat náklad na další auto a poté jeřábem havarovaný vůz vyprostit," uvedla policejní mluvčí.

Podle informací ČTK cisterna převážela více než 30 tun cementu. Policie původně odhadovala, že se dálnice podaří otevřít po 15:00, zprůjezdnění dálnice se nyní posunulo ještě o několik hodin. Důvodem je problém s přečerpáním nákladu cisterny, která leží na boku. Na místo kvůli tomu přijely dva jeřáby, které se pokouší cisternu zvednout.

Témata:  dálnice nehody kamiónů

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 20:44

Stoltenberg: Vojáci NATO v Polsku vysílají signál, že Aliance bude bránit všechny své členy

Vojáci NATO v Polsku vysílají signál, že Aliance bude bránit všechny své členy. Prohlásil to v úterý na návštěvě Polska generální tajemník NATO Jens Stoltenberg.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy