Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Tragická nehoda na Frýdecko-Místecku: Kamion sestřelil dodávku, čtyři mrtví

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Evgeny Petrov / INCORP images

Čtyři lidé dnes brzy ráno zemřeli a dva byli zraněni při nehodě na silnici číslo 11 v Třinci-Neborech na Frýdecko-Místecku. Srazil se tam kamion s dodávkou. Silnice, která je hlavním dopravním tahem z Moravskoslezského kraje na Slovensko, je uzavřena a policie odklání dopravu po náhradních trasách. ČTK to sdělila policejní mluvčí Gabriela Pokorná.

Nehoda se stala před 04:00. "Náraz byl značný, dodávka se převrátila po střetu na střechu a byla odmrštěna mimo vozovku. Stejně tak mimo komunikaci byl odhozen kamion," uvedla Pokorná. Vyprošťování lidí komplikovalo, že dodávka byla po nehodě značně zdeformována.

Policisté nehodu vyšetřují jako trestný čin usmrcení z nedbalosti. Zjišťují její příčiny a totožnost zemřelých. K objasnění některých okolností přibrali znalce. "Je prováděno ohledání místa události, ohledání těl, zajištění stop, topografická i fotografická dokumentace," uvedla mluvčí.

Kamion řídil sedmatřicetiletý muž, který byl při nehodě zraněn. Záchranáři jej přepravili do nemocnice.

Jde o letošní nejtragičtější dopravní nehodu v Moravskoslezském kraji a jednu z nejtragičtějších za poslední roky. V souvislosti s dopravními nehodami už letos v kraji zemřelo 48 lidí.

Témata:  nehody kamiónů Moravskoslezský kraj Zdravotnická záchranná služba

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 16:21

Izrael pokračuje s přípravami ofenzivy do Rafáhu. Už staví stany pro civilisty

Izrael se podle tamních médií brzy chystá provést ofenzivu do města Rafáh na jihu Pásma Gazy, kde je podle armády poslední bašta palestinského teroristického hnutí Hamás. Tel Aviv už zahájil přípravy na evakuaci civilistů. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy