Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V Uherském Brodě hasiči zachránili koně, který spadl do septiku

Hasiči
Hasiči
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

V Uherském Brodě spadl dnes dopoledne kůň do septiku. Zvíře bylo do obsahu jámy zcela ponořeno, trčela mu pouze hlava. Hasičům se jej podařilo vytáhnout během několika minut, byl v pořádku. ČTK o tom dnes informovala mluvčí hasičů Lucie Javoříková.

Kůň podle hasičů utekl v nočních hodinách s dalšími koňmi. "Jako jediný však došel až do prostor, kde se nachází septická jáma, do které spadl a již se sám nebyl schopen dostat ven," uvedla mluvčí hasičů.

Na místo byla přivolána veterinářka, která dala koni uklidňující léky. "Jakmile byl viditelný jejich účinek, hasiči zahájili vyprošťování s pomocí techniky, zapůjčené od místních občanů," doplnila mluvčí.

Hasičům se podařilo zvíře vytáhnout z jámy do bezpečí, ihned po vytažení prohlédla koně veterinářka, která usoudila, že kůň je v naprostém pořádku bez újmy na zdraví.

Témata:  Uherský Brod hasiči

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 15:10

Londýnem se proháněli splašené vojenské koně

Centrem Londýna se ve středu prohánělo několik splašených koní, uprchli britské vojenské jednotce Household Cavalry. Zranění při tom utrpělo pět lidí, čtyři odvezli do nemocnice.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy