Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V Uherském Brodě hasiči zachránili koně, který spadl do septiku

Hasiči
Hasiči
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

V Uherském Brodě spadl dnes dopoledne kůň do septiku. Zvíře bylo do obsahu jámy zcela ponořeno, trčela mu pouze hlava. Hasičům se jej podařilo vytáhnout během několika minut, byl v pořádku. ČTK o tom dnes informovala mluvčí hasičů Lucie Javoříková.

Kůň podle hasičů utekl v nočních hodinách s dalšími koňmi. "Jako jediný však došel až do prostor, kde se nachází septická jáma, do které spadl a již se sám nebyl schopen dostat ven," uvedla mluvčí hasičů.

Na místo byla přivolána veterinářka, která dala koni uklidňující léky. "Jakmile byl viditelný jejich účinek, hasiči zahájili vyprošťování s pomocí techniky, zapůjčené od místních občanů," doplnila mluvčí.

Hasičům se podařilo zvíře vytáhnout z jámy do bezpečí, ihned po vytažení prohlédla koně veterinářka, která usoudila, že kůň je v naprostém pořádku bez újmy na zdraví.

Témata:  Uherský Brod hasiči

Aktuálně se děje

17. dubna 2024 20:05

Ukrajinští piloti budou trénovat na dalších třech nizozemských F-16

Nizozemsko předá tři stíhačky F-16 na rumunskou leteckou základnu, na které se ukrajinští piloti a další personál učí pracovat s těmito stroji. Informovala o tom agentura Reuters. Nizozemsko je součástí mezinárodní koalice, která má v plánu dodat ukrajinské armádě stíhačky americké výroby. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy