reklama

Zpráva o úmrtí Zemanova lékaře Petra Halaty vyvolala na sociálních sítích hotové peklo. Stojí za ní tvrzení, že se až na palubě vládního speciálu před odletem zjistilo, že Halata chybí. Údajně nedorazil na odjezd kolony vozidel, která vezla delegaci z hotelu na letiště, a proto se po něm začalo pátrat.

Nutno dodat, že informaci o úmrtí lékaři nesdělil veřejnosti tiskový mluvčí, jak by se z podstaty funkce očekávalo, ale média. Bývalý ministr zemědělství Marian Jurečka následně zkritizoval Hrad za to, že odletěl bez Halaty.

"Čtyři roky jsem jezdil jako ministr a hlava delegace a neumím si představit takto odletět a nikoho neposlat na pokoj s hotelovým personálem zjistit zda dotyčný není tam. Navíc posunout odlet vládního speciálu, není takový problém," uvedl na twitteru. To Ovčáček okomentoval způsobem jemu vlastním: "Jurečka je prostě prase."

Podle Ovčáčka jde "o odpornou mediální lež" a vše se prý odehrálo jinak. "Po přepočítání cestujících v letadle jsme začali pátrat, kde lékař je. Na naši žádost bylo zahájeno hledání v hotelu. Bohužel, lékař byl nalezen mrtev. O součinnost jsme ihned požádali diplomaty ČR v Šanghaji," napsal na twitteru ke spekulacím.

Nutno dodat, že ke spekulacím vůbec nemuselo dojít, kdyby Hrad informoval o událost jako první. To je ostatně jedna z věcí, kterou lidé Ovčáčkovi na sociálních sítích hromadně vyčítají. Ten ale dál kope kolem sebe. "Zneužít zarmucující náhlé smrti člověka k útoku na pana prezidenta, to mohou jen ty největší svině mezi námi," napsal.

Následně Ovčáček začal na twitteru vyhlašovat bojkoty a kopal dál kolem sebe. "Jurečka vědomě šíří lež a neeticky zneužívá k útoku na prezidenta republiky smrt člověka. I v té nejslušnější společnosti je označení prase pro Jurečku až příliš mírné," napsal například. 

"Kdo zneužívá smrti k politikaření, je prostě svině. Samozřejmě jsme z letiště zavolali, ať se podívají v hotelu na pokoj," uvedl kupříkladu dále. A vždy samozřejmě neopomene dodat, že jde o útok na pana prezidenta. 

Je zjevné, že celá situace je pro Ovčáčka nepříjemná, média si všímají jeho mlžení kolem celé věci a vulgaritami podněcuje stále více komentátorů, aby se celou věcí začali zabývat. Pravděpodobně tedy lze očekávat, že sprška peprných slov z pozice člověka v dříve uznávané funkci zatím neskončil.