Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Senát Babiše vyzval k rezignaci. Jeho účast ve vládě je nepřijatelná, píše se v usnesení

Senát ČR
Senát ČR
Foto: Senat.cz **www.senat.cz**

Senát označil za nepřijatelné, aby premiér Andrej Babiš (ANO) s ohledem na nová podezření zůstal ve vládě do vyšetření kauzy Čapí hnízdo, v níž je trestně stíhán kvůli dotačnímu podvodu. Senát se na tom dnes většinově shodl v usnesení, které podpořili i senátoři vládní ČSSD. Zástupci ANO se hlasování zdrželi, nebo byli proti.

"Senát Parlamentu ČR považuje účast Andreje Babiše ve vládě ČR do konce vyšetřování podezření z dotačního podvodu ve věci společnosti Čapí hnízdo za nepřijatelnou," stojí v usnesení. Babiš ve středu výzvám ke svému odstoupení odmítl vyhovět.

Na návrh Miloše Vystrčila přijal Senát usnesení:Senát PČR považuje účast Andreje Babiše ve vládě České republiky do konce vyšetřování podezření z dotačního podvodu ve věci společnosti Čapí hnízdo za nepřijatelnou.

— ODS (@ODScz) 15. listopadu 2018

Horní komora stanovisko přijala poté, co jí předseda vlády nepřišel poskytnout vyjádření k informacím o pobytu svého syna na Ruskem anektovaném Krymu. Babiš mladší je v kauze Čapí hnízdo obviněn také. Babiš se z dnešního jednání omluvil, náhradní termín nenabídl, uvedl předseda senátorů ODS Miloš Vystrčil.

Témata:  Senát Parlamentu České republiky Andrej Babiš Praha

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 18:02

Joe Biden podepsal návrh zákona o pomoci Ukrajině, Tchaj-wanu a Izraeli

Americký prezident Joe Biden podepsal návrh zákona o pomoci pro Ukrajinu, Tchaj-wan a Izrael, což znamená, že Spojené státy vyčlení na balíček pro Kyjev přibližně 61 miliard dolarů. Několik hodin předtím ho podpořil Senát.

Zdroj: Julie Jarošová

Další zprávy