reklama

Další protest byl svolán na sobotu 17. listopadu a nese stručný název „Demisi!“. Protest svolala skupina Milion chvilek pro demokracii. „Události zašly příliš daleko. Chceme demisi premiéra! V sobotu 17. listopadu od 16:00 na Staroměstském náměstí!“ píší v pozvánce organizátoři.

Naše událost Požadujeme demisi Andreje Babiše! je prozatím směřovaná na 17. listopadu a místo konání je virtuálně celá ČR, protože v sobotu je pochopitelně už naplánováno mnoho různých shromáždění a akcí. Kteroukoliv z nich je možné využít a například pomocí transparentu dát jasně najevo, že nejdete jen slavit svátek,“ oznámila skupina na sociálních sítích.

Poslední průzkum ukazuje, že si nadpoloviční většina Čechů přeje, aby premiér Andrej Babiš (ANO) sám, nebo i s celou vládou skončil. Pro konec samotného Babiše, nebo celého jeho kabinetu se podle agentury Median vyslovilo dohromady 56 procent účastníků průzkumu.

Syn premiéra Andrej Babiš mladší tvrdí, že ho spolupracovníci jeho otce drželi kvůli kauze Čapí hnízdo na ukrajinském poloostrovu Krym, anektovaném Ruskem. Údajně mu vyhrožovali, že jinak skončí v psychiatrické léčebně. Premiér Babiš médiím řekl, že jeho syn na Krymu byl, ale nebyl nikým unesen.

Uvedl také, že jeho dospělý syn i dospělá dcera jsou psychicky nemocní. Babiš mladší dnes v e-mailu pro Seznam Zprávy obvinil svého otce ze lži. Kvůli kauze byl měla podle 29 procent účastníků průzkumu Medianu skončit celá vláda a podle dalších 27 procent jen samotný premiér.