Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Babiš se tvrdě vysmál novinářům: Tohle že je novinařina?

Andrej Babiš /ANO/
Andrej Babiš /ANO/
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Novináři před několika dny vyvolali pozdvižení, když od psychicky nemocného syna premiéra Andreje Babiše zjistili, že měl údajně být unesen na Krym. Babiš ale poukázal na amatérismus práce některých médií, která nedodržují základní novinářský kodex.

Babiš ve svém vyjádření uvedl, že politická vyjednávání začala být v ohrožení díky "neuvěřitelně koordinované práci českých médií a Seznamu, který přinesl sugestivní - a taky nesmyslnou - reportáž založenou výhradně na výpovědi mého duševně nemocného syna, bez jakýchkoliv dalších zdrojů."

Babiš přitom poukazuje na nepsané pravidlo, že by si novináři měli informace ověřovat ze dvou nezávislých zdrojů. "Tohle že je novinařina? Tohle? Ověřování ze dvou zdrojů? Ne, proč?" vysmál se.

"A ty věci, kterých jste si určitě všimli taky, totiž, že můj nešťastný, nemocný syn nevěděl, že ho při rozhovoru mezi dveřmi natáčejí skrytou kamerou, jsou daleko za hranou novinářské etiky a zvyklostí, ty zatím nechme být," doplnil Babiš.

Přiznal ale, že reportáž měla ohromující důsledky. "Hned první den navrhla opozice mimořádnou schůzi s hlasováním o důvěře vládě. Aniž si média cokoliv ověřila, tak pustila do světa titulky s jednoznačným vyzněním. Unesl jsem svého syna? A někteří se už neptali. Někteří měli jasno," dodal na sociální síti.

Témata:  Andrej Babiš novináři

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 19:07

Putinova ex-manželka přišla ve Francii o vilu. Kreml zuří

Kreml ve čtvrtek odsoudil rozhodnutí francouzských úřadů zkonfiskovat vilu, která patří současnému partnerovi exmanželky ruského prezidenta Vladimira Putina.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy