Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Policie zatkla muže, který v pátek na demonstraci napadl účastníka

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

V souvislosti s páteční protivládní demonstrací v centru Prahy zadržela policie jednoho člověka. Muž fyzicky napadl účastníka průvodu a způsobil mu zranění, které si vyžádalo lékařské ošetření. Útočník je podezřelý z výtržnictví. Na webu o tom dnes informoval mluvčí pražské policie Jan Rybanský.

"Policisté včera kolem osmé hodiny večer zadrželi v ulici Železná muže, který po slovní rozepři fyzicky napadl jednoho z účastníků průvodu," uvedl Rybanský. Případ policisté prošetřují pro podezření ze spáchání trestného činu výtržnictví. V případě odsouzení hrozí útočníkovi až dva roky vězení.

V centru Prahy v pátek večer demonstrovalo několik tisíc lidí za demisi vlády premiéra Andreje Babiše (ANO), která odolala pokusu opozice o vyslovení nedůvěry. Protestující vyšli po 18:00 od Pražského hradu a přes Malostranské náměstí, Karlův most, Smetanovo nábřeží a Národní třídu došli na Staroměstské náměstí.

Na akci dohlíželi policisté a antikonfliktní tým. Protest pořádal spolek Milion chvilek, který letos už několik demonstrací proti Babišovu kabinetu zorganizoval.

Témata:  napadení krimi

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 15:27

Scholz varoval Netanjahua před eskalací situace v regionu

Německý kancléř Olaf Scholz opětovně varoval v neděli v telefonickém rozhovoru izraelského premiéra Benjamina Netanjahua před eskalací situace na Blízkém východě.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy