reklama

Celé přepadení trvalo necelou minutu. Zaměstnankyně pumpy Jana myla venkovní stojany, následně se vrátila za pult do budovy čerpací stanice. Ve 2:36 vtrhl dovnitř útočník s pistolí v ruce, v běhu na ní vystřelil a smrtelně jí zranil.

Následně odcizil kasu, v níž mohlo být jen něco okolo 10 tisíc korun. Právě tolik si u sebe obsluha nechávala při nočních směnách. Jeho komplic pak sebral cigarety a různé další zboží.

Oba následně společně utekli do polí, která obklopují benzínovou pumpu. Policie zatím neví ani to, jak se dvojice na místo činu dopravila. Ačkoliv dostala v souvislosti s tímto trestným činem už téměř 100 tipů, prosí i nadále případné svědky o pomoc. Cílí především na řidiče, kteří jeli po silnici číslo 608 mezi druhou a třetí hodinou ranní.

Podle informací MF Dnes pracuje policie nově s hypotézou, že jedním z útočníků může být muž, který trpí postižením kolenních kloubů. S tímto zjištěním se měl na vyšetřovatele obrátit nejmenovaný ortoped.

Na záběrech bezpečnostní kamery uvnitř budovy je zřetelně vidět, že jeden z pachatelů kráčí nezvykle „zeširoka“. V posledních dnech se přitom mnozí domnívali, že pachateli byli spíš muž se ženou.

Další nadějí kriminalistů by měly být otisky prstů, které s velkou pravděpodobností zanechal jeden z pachatelů na pultu. Pokud je policie vypátrá, hrozí jim u soudu za vraždu 15 až 20 let, případně i výjimečný trest.