Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Bomba v letadle? Pyrotechnici na Ruzyni zasahovali kvůli obrázku na záchodě

Letiště V. Havla, terminál 1
Letiště V. Havla, terminál 1
Foto: Jan Zýka, EuroZprávy.cz

Policie ČR dnes krátce po osmé hodině večerní informovala na Twitteru o potenciální hrozbě bomby na palubě letadla, které na Letiště Václava Havla mířilo z Britských ostrovů. Přivolaní pyrotechnici žádnou bombu nenašli.

„Policie na letišti v Praze prověřovala potenciální hrozbu bomby na palubě letadla. Letadlo je po bezpečném přistání kontrolováno policejními pyrotechniky, cestující jsou po vytěžení postupně propouštěni do vnitrozemí. Nedošlo k žádné škodě na majetku, ohrožení života ani zdraví,“ stojí v prohlášení na oficiálním profilu Policie ČR na sociální síti Twitter.

Policie na letišti v Praze prověřovala potenciální hrozbu bomby na palubě letadla. Letadlo je po bezpečném přistání kontrolováno policejními pyrotechniky, cestující jsou po vytěžení postupně propouštěni do vnitrozemí. Nedošlo k žádné škodě na majetku, ohrožení života ani zdraví. pic.twitter.com/cLnbjeC2tj

— Policie ČR (@PolicieCZ) 16. prosince 2018

Podle dostupných informací mělo jít o letoun na pravidelné lince mezi anglickým Manchesterem a Prahou. Piloti údajně urychlili přistání na ruzyňském letišti poté, co letuška objevila na toaletě obrázek s nakreslenou bombou. Žádné výbušné zařízení ovšem na palubě pyrotechnici nenašli.

Témata:  Letiště Václava Havla Praha Policie ČR

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 19:56

Speed Marathon: Policie za pátek eviduje tisíce přestupků

Během pátečního celostátního bezpečnostního opatření dopravní policie zaznamenala celkem 2166 dopravních přestupků. Nejčastějším prohřeškem bylo překročení nejvyšší povolené rychlosti, což tvořilo téměř tři čtvrtiny všech dokumentovaných přestupků. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy