Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Svátky klidu? Kalousek a Bělobrádek se pohádali i na Vánoce

Miroslav Kalousek, šéf poslanců TOP 09
Miroslav Kalousek, šéf poslanců TOP 09
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

O Vánocích se říká, že jsou svátky klidu a míru. Pro bývalého i nynějšího předsedu křesťanských demokratů to o Štědrém dnu neplatilo. Miroslav Kalousek s Pavlem Bělobrádkem se včera na sociální síti Twitter dostali do konfliktu.

Celý konflikt vypuknul pod příspěvkem Petra Kamberského. „Spojení či alespoň spolupráce KDU+TOP09+STAN je samozřejmě naprosto nepředstavitelný zločin proti demokracii. Takže momentálně všechny tři mimo sněmovnu – a Andy se směje, až mu roláček praská,“ napsal šéfkomentátor Lidových novin.

Vyjadřoval se tak k nedávnému průzkumu Centra pro výzkum veřejného mínění, v němž ani jedna ze tří výše zmíněných stran nepřesáhla hranici 5 % potřebnou pro vstup do Poslanecké sněmovny.

„Vždyť to píšu dokola. Smysl dává spojení/návrat STAN a TOPky. Jenže STAN buduje značku a Miroslav Kalousek je nenávidí za nevděk a zradu,“ reagoval Pavel Bělobrádek na výzvy některých diskutujících ke spojení těchto názorově blízkých politických subjektů.

„Buď tak laskav, bratře, a alespoň na Štědrý den se zdrž pomluv o něčí nenávisti. To je emoce, kterou v politice necítím k nikomu. Příliš vyčerpává a rozežírá nitro,“ vzkázal Kalousek současnému předsedovi KDU-ČSL. Dodal, že se pomodlí za jeho pokojnou mysl a odhodlání nepomlouvat bližní.

Buď tak laskav, bratře a alespoň na Štědrý den se zdrž pomluv o něčí nenávisti. To je emoce, kterou v politice necítím k nikomu. Příliš vyčerpává a rozežírá nitro. Pomodlím se dneska za Tvoji pokojnou mysl a odhodlání nepomlouvat bližní. Přeji vše dobré.

— Miroslav Kalousek (@kalousekm) 24. prosince 2018

„Možná jsi to nepostřehl, ale tvým rozhodnutím už bratři nejsme. Maximálně tak v Kristu, jestli v něj skutečně věříš,“ poukázal Bělobrádek na Kalouskův někdejší odchod z řad křesťanských demokratů a založení nové politické strany. „Zcela bez emocí konstatuji fakta, pokud chceš, mohu tě citovat. Dost si pamatuju,“ pokračoval bývalý místopředseda vlády. „Nenávist necítím, ani k tobě ani k Andreji Babišovi.“

Témata:  Pavel Bělobrádek Miroslav Kalousek KDU-ČSL

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 19:40

Škola Michael vychovává špičku současné mladé fotografie

Když získáte ocenění v prestižní soutěži Fotograf roku, kterou každoročně pořádá Asociace profesionálních fotografů ČR, je to velký úspěch. Dvacetiletý Matyáš Páleníček, čerstvý absolvent Střední školy reklamní a umělecké tvorby Michael, nedávno tuto cenu získal, a to v kategorii do 30 let.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy