Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Velký přehled: Chystáte se na ohňostroje? Víme, kam zajít

Ohňostroj, ilustrační fotografie
Ohňostroj, ilustrační fotografie
Foto: Pixmac

Hned ve čtyřech krajských městech se místní obyvatelé na Nový rok nedočkají slavnostního ohňostroje. V těch ostatních platí následující: zpravidla se konají v centru města a začínají v 18:00, najdou se však některé výjimky. Více se dozvíte v našem následujícím přehledu.

Nejpompéznější novoroční ohňostroj přichystalo už tradičně hlavní město, které na něj poskytlo nejvyšší částku ve své historii, přes 2 miliony korun. Stejně jako v předchozích letech odstartuje 1. ledna v 18:00 a trvat bude téměř 11 minut.

Ohňostroj s názvem Praha svobodná aneb 30 let od Sametové revoluce bude v pěti dějstvích vyprávět příběh revoluce roku 1989, v hudebním doprovodu tak nebude chybět kultovní Modlitba pro Martu. Zazní však i hity legendárních britských formací Beatles a Rolling Stones.

Vzhledem k místu odpalu v Letenských sadech jsou vhodnými místy ke sledování nedaleké mosty, přilehlá nábřeží či Pařížská ulice. Na vybrané místo se doporučuje dorazit alespoň s půlhodinovým předstihem. Právě v 17:30 bude přerušen provoz tramvají na mostech a nábřežích.

Naopak v moravské metropoli město žádný ohňostroj neorganizuje. V Brně se totiž stal tradicí vánoční ohňostroj, který o uplynulém víkendu odpálili na Kraví hoře. Bez pyrotechniky se novoroční oslavy obejdou i v Karlových Varech, Liberci nebo Pardubicích.

V Ostravě a Plzni suplují roli magistrátu městské obvody. Obvod Ostrava-Jih odpálí svůj ohňostroj rovněž na Nový rok v 18 hodin z kruhového objezdu v Hrabůvce. V Plzni vypukne spektakulární podívaná, kterou má na starosti centrální městský obvod, již o půlhodiny dříve na náměstí Republiky.

Již v 17:30 odstartuje ohňostroj také na jihlavském Masarykově náměstí. Na velkých veřejných prostranstvích je od 18:00 uspořádají i Hradec Králové (Velké náměstí), Olomouc (Horní náměstí) a Zlín (náměstí Práce).

Další krajská města zvolila lokalitu u vody. V Ústí nad Labem bude dějištěm ohňostroje Střekovské nábřeží. Po letech budou svědky pyrotechnické show i obyvatelé Českých Budějovic, těšit se na něj mohou u hvězdárny na soutoku Malše a Vltavy. Oba rovněž vypuknou v šest hodin večer.

Témata:  ohňostroje Nový rok Silvestr

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 20:34

Rusko poslalo na Zelenského atentátníka. Sbíral informace

Polská policie ve středu zatkla muže podezřelého, že poskytoval pomoc ruské vojenské rozvědce GRU při plánování možného atentátu na ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského. Tuto informaci zveřejnila polská prokuratura na svém webovém portálu. Podezřelému hrozí až osm let odnětí svobody.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy