Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Papež František během mše velebil Pannu Marii

František, vlastním jménem Jorge Mario Bergoglio SJ (* 17. prosince 1936 Buenos Aires, Argentina), je 266. papež katolické církve, suverén státu Vatikán, jehož zvolilo konkláve dne 13. března 2013.
František, vlastním jménem Jorge Mario Bergoglio SJ (* 17. prosince 1936 Buenos Aires, Argentina), je 266. papež katolické církve, suverén státu Vatikán, jehož zvolilo konkláve dne 13. března 2013.
Foto: Wikipedia **www.wikipedia.org**

Papež František během dnešní mše velebil nejen Pannu Marii, ale rovněž všechny matky. Jejich láska představuje základ lidstva a je lékem pro dnešní svět, který je často rozdělený a plný samoty, strádání a hořkosti, citovala papeže agentura AP.

Tradiční novoroční mše se konala u příležitosti církevního svátku Slavnost Matky boží Panny Marie. Římskokatolická církev zároveň slaví 52. Světový den míru.

"Musíme se učit od matek, že hrdinství se projevuje sebeobětováním, síla soucitem a moudrost pokorou," řekla hlava katolické církve ve svém kázání. Právě matky jsou osobami, které vědí, jak děti vzít za ruku a láskyplně je uvést do života, citoval z papežova prohlášení server Crux, který se zabývá zprávami z katolické církve.

Někdy se podle Františka mohou děti začít ubírat špatnou cestou, myslet si, že jsou silné a svobodné, ale stanou se z nich ztracení a zotročení lidé, kteří zapomněli na lásku svých matek a žijí v hněvu a hořkosti. Jak papež rovněž poznamenal, být "lstivý a zákeřný" bývá někdy považováno za známku síly, "nejde však o nic jiného než slabost".

Témata:  Papež František

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 13:46

Černochová vymění šéfa Vojenského zpravodajství. Bude jím Bartovský

Vláda ve středu na návrh ministryně obrany Jany Černochové (ODS) odsouhlasila jmenování brigádního generála Petra Bartovského ředitelem Vojenského zpravodajství (VZ). Po úterním projednání na plénu sněmovního obranného výboru tak byly splněny zákonné podmínky pro jeho jmenování.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy