Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Zavraždila svého syna, měla dostat 17 let. Místo toho je na svobodě

soudy
soudy
Foto: Pixabay

Jednatřicetiletá žena z Plzně odsouzená loni v dubnu k 17 letům vězení za vraždu svého novorozeného syna se dostala na svobodu. Informoval o tom server idnes.cz s tím, že žena uspěla s dovoláním u Nejvyššího soudu. Důvody propuštění soud nesdělil. Chlapce našli v babyboxu ve špatném zdravotním stavu, druhý den zemřel v nemocnici.

Propuštění ženy z vězení serveru potvrdil její advokát Vít Zahálka. "Nejvyšší soud rozhodoval o dovolání, které jsme podali proti odsuzujícím rozsudkům Krajského soudu v Plzni a Vrchního soudu v Praze. Byl jsem informován, že bylo vyhověno našemu dovolání a klientka už byla propuštěna z výkonu trestu. Detaily rozhodnutí neznám," uvedl Zahálka. Nejvyšší soud ve věci rozhodl, potvrdil bez detailů jeho mluvčí Petr Tomíček.

Případ se stal předloni v červenci v bytě v Plzni. Žena porodila chlapce a podle obžaloby proti němu použila hrubé násilí. Po porodu ji vyrušila matka, která odvezla novorozence do babyboxu v Plzni.

Žena vinu popírala a řekla, že neví, jak dítě mohlo být zraněno. Obhajoba argumentovala i tím, že pár hodin po dítěti byl odložený do schránky další chlapec, takže mohlo dojít k záměně.

Témata:  soudy vražda Nejvyšší soud

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 16:21

Izrael pokračuje s přípravami ofenzivy do Rafáhu. Už staví stany pro civilisty

Izrael se podle tamních médií brzy chystá provést ofenzivu do města Rafáh na jihu Pásma Gazy, kde je podle armády poslední bašta palestinského teroristického hnutí Hamás. Tel Aviv už zahájil přípravy na evakuaci civilistů. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy