Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Senátorka Zuzana Baudyšová (ANO) ze zdravotních důvodů rezignovala na svou funkci

Zuzana Baudyšová
Zuzana Baudyšová
Foto: Facebook

Ze své funkce dnes rezignovala senátorka Zuzana Baudyšová. Za jejím odchodem z funkce jsou zdravotní důvody. Baudyšová byla do horní komory zvolena v roce 2014 jako nestraník za hnutí ANO. Senátorský mandát za Prahu 9 tedy bude muset být obsazen v nových volbách.

Zuzana Baudyšová působila v senátním školském výboru, a také v komisi pro sdělovací prostředky. Sedmdesátiletá zakladatelky Linky Bezpečí je zároveň prezidentkou nadace Naše dítě, která se věnuje pomoci dětem v krizových situacích a ochraně jejich práv. Svoji rezignaci oznámila předsedovi Senátu Jaroslavu Kuberovi (ODS)

Zuzana Baudyšová končí ve funkci senátorky, mandát skládá ze zdravotních důvodů. Více informací ➡️https://t.co/vwxRauPbIB. pic.twitter.com/WgX5rhiQb4

— Senát Parlamentu ČR (@SenatCZ) 29. ledna 2019

„Vážím si Zuzany Baudyšové a oceňuji práci, kterou odvedla v rámci nadace Naše dítě i v rámci svého senátního působení,“ uvedla Zdeňka Hamousová, předsedkyně senátorského klubu ANO. Ten bude mít po jejím odchodu sedm členů.

Podle Hamousové je rozhodnutí reálným vyhodnocením situace. „Ona i její rodina vyhodnotily, že potřebuje co nejnižší pracovní zatížení, a naopak co nejvíce klidu, takže rozumíme rozhodnutí vzdát se v tuto chvíli mandátu,“ dodala.

Volby se podle zákona musí konat nejpozději do tří měsíců. Prezident Zeman, který rozhodne o stanovení termínu, je tak bude muset vyhlásit nejpozději na 26. až 27. dubna.

Témata:  Zuzana Baudyšová senát volby Senát Parlamentu České republiky Hnutí ANO

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 19:56

Speed Marathon: Policie za pátek eviduje tisíce přestupků

Během pátečního celostátního bezpečnostního opatření dopravní policie zaznamenala celkem 2166 dopravních přestupků. Nejčastějším prohřeškem bylo překročení nejvyšší povolené rychlosti, což tvořilo téměř tři čtvrtiny všech dokumentovaných přestupků. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy