Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Řidiči, pozor: Kontroly na dálnicích přitvrdí

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Jan Zýka, EuroZprávy.cz

Po víkendové kontrolní akci zaměřené na správný výlep dálničních známek plánuje celní správa další kontroly na silnicích. Únor je totiž spolu s letními měsíci nejproblematičtějším měsícem na českých silnicích. Informoval o tom Globe24.cz tiskový odbor Celní správy ČR.

Únor má totiž s létem jednu společnou záležitost. Je totiž také měsícem prázdnin a na silnice se vydávají řidiči směřující na dovolenou. Ještě větším pokušitelem pro řidiče je nechat si starou známku za rok 2018. Ovšem v únoru je jízda s vylepenou známkou za rok 2018 zakázána.

Celní správa upozornila Globe24.cz na nárůst pokut udělených oproti obdobné kontrolní akci v loňském roce, což vnímá jako důvod v pro další kontroly. "Dalším důvodem pro pokračování je v porovnání výsledků z loňské kontrolní akce, která se konala 2.- 4. 2.2018. Letos bylo zjištěno cca o 40 přestupků více, konkrétně: 2018: 607 porušení, pokuty příkazem na místě 601 000 Kč, 2019: 644 porušení, pokuty příkazem na místě 660 000 Kč," informovali celníci.

Obvyklé výše pokuty není nijak závratná. "Průměrná výše pokuty příkazem na místě činila cca 1000 Kč, " uvedla pro Globe24.cz mluvčí celní správa Hana Prudičová. Dále upozorňuje na zvýšený provoz na komunikacích v průběhu února a v kontrolách tak budou celníci pokračovat. 

Témata:  doprava celníci pokuty dálnice dálniční známky

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy