reklama

"Případ si převzala služba kriminální policie a vyšetřování, která bude nyní zjišťovat souvislost mezi zraněními, které žena utrpěla a jejím úmrtím. Za tímto účelem si vyžádáme znalecké posudky z oboru zdravotnictví. Právní kvalifikaci případu určíme až po nashromáždění všech potřebných podkladů," uvedla na webu policejní mluvčí Ivana Baláková.

Útok se odehrál ve středu po poledni, žena šla po cestě s chodítkem, když ji argentinská doga napadla. Pes ženu srazil, začal ji kousat a vláčet po zemi. Napadené pomohli dva místní, kteří zvíře odehnali a o zraněnou se postarali, než přijela sanitka.

"Pes seniorku pokousal v obličeji, na temeni hlavy, na nohách a na rukách. Zranění si vyžádala její hospitalizaci na traumatologickém oddělení českolipské nemocnice. Vzhledem k prožitému stresu je na tom paní i velmi špatně psychicky," uvedla policie po útoku.

Majtel psa podle vyšetřovatelů zdůrazňoval, že mu pes utekl poprvé. "Někteří obyvatelé Pihelu však policisty informovali o tom, že tu doga pobíhala po veřejné cestě a naháněla lidem strach v minulosti už vícekrát," uvedla Baláková. Dodala, že za chování psů vždy plně odpovídají majitelé, takže vlastníkovi psa hrozilo trestní stíhání už po útoku.