reklama

Poslanec a předseda zastupitelů ANO Patrik Nacher navrhl, aby zastupitelé projednali výstavbu metra D z Pankráce do Písnice. Radní v programu tento materiál zařadili jako informace, o kterých zastupitelé nediskutují a pouze je berou na vědomí.

Návrh týkající se stavby metra podpořila ODS, která chtěla projednat možnou spolupráci dopravního podniku (DPP) s firmou Penta, kterou chystalo minulé vedení Prahy. Informace vycházející z DPP a od města se podle předsedkyně zastupitelů ODS Alexandry Udženija rozcházejí.

V případě Pražského okruhu vedení města na program jednání už v minulých týdnech navrhlo materiál týkající se memoranda mezi Prahou a ministerstvem dopravy. Tento materiál zastupitelé odsouhlasili při finálním schvalování programu jako celku.

Zastupitelé na program jednání přijali pouze návrh zastupitele Ivana Pilného (ANO). Diskutovat tak budou o pražských voucherech. O ně mohou požádat podnikatelé a slouží k podpoře podnikání.

V 65členném zastupitelstvu má koalice Pirátů, Prahy Sobě a Spojených sil pro Prahu (TOP 09 a STAN) většinu 39 hlasů. V opozici skončily ve volbách vítězná ODS a v minulém volením období vládnoucí ANO.