Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Střelec z vinohradské nemocnice je obviněn z vraždy, soud ho poslal do vazby

Pachatel zadržen, ilustrační fotografie
Pachatel zadržen, ilustrační fotografie
Foto: Pixmac

Soud poslal do vazby muže, který v noci na sobotu ve Fakultní nemocnici Královské Vinohrady postřelil dva pacienty, z toho jednoho smrtelně.

Na twitteru to dnes oznámila policie. Útočník byl také pacientem nemocnice a střílel z legálně držené zbraně. Obviněn je z vraždy.

Soud poslal muže do vazby.

— Policie ČR (@PolicieCZ) 10. března 2019

Čtyřiasedmdesátiletý pacient postřelil na hematologické klinice vinohradské nemocnice v pátek po 23:00 další dva pacienty, kteří s ním leželi na pokoji.

Muž dva pacienty, kteří mu vadili, střelil do hlavy. Jeden pětašedesátiletý muž později zemřel, řekl České televizi syn zemřelého. Pacient, který vyvázl z lehčím zraněním, měl při incidentu štěstí, neboť útočník střílel pod takovým úhlem, že se střela odrazila od lebky, uvedl zdroj ČTK.

Po střelbě útočníka podle policejního mluvčího Jana Daňka odzbrojily zdravotní sestry. Střelec po zadržení odmítl vypovídat.

Témata:  vazba střelba v ČR krimi FN Královské Vinohrady

Aktuálně se děje

7:30

Americký Senát schválil balíček pomoci pro Ukrajinu a Izrael ve výši 95 miliard dolarů

Americký Senát v úterý pozdě večer schválil balík pomoci pro Ukrajinu ve výši 61 miliard dolarů. Prezident Joe Biden přislíbil dnešní podpis balíčku, a že nové dodávky zbraní budou rychle doručeny do válečné zóny, protože Rusko dosahuje úspěchů na bojišti, uvedl server Euronews.

Zdroj: Julie Jarošová

Další zprávy