reklama

"Ono to ani nejde. Vylučuju nějaké ovlivňování. Kdybych to dělal, nekupuju si to na hypotéku," řekl ČTK Jiří Faltýnek.

Podle serveru Faltýnek mladší koupil dům za necelé dva miliony a za pozemek zaplatil přes tři miliony. "Za dům a pozemek jsem zaplatil přes pět milionů. Je to za cenu obvyklou a je to financované hypotékou, mám k tomu veškeré smlouvy. Není to ani vila, ale rodinný dům, kde bydlíme. Dům byl rozestavěný, byla to hrubá stavba," uvedl Jiří Faltýnek.

Policie zasahovala na radnici Brna-středu od čtvrtka do soboty. Zajímala se hlavně o zakázky investičního odboru. Zadržela devět lidí a viní je z účasti na organizované zločinecké skupině, zjednání výhody při zadávání veřejných zakázek a z úplatkářských trestných činů.

Pět lidí je ve vazbě, například radní Brna-středu Jiří Švachula nebo vedoucí odboru investic radnice Petr Liškutin (oba ANO), který je také místostarostou městské části Brno-Ivanovice. Čtyři lidé jsou stíhaní na svobodě, jedním z nich je podle Mladé fronty Dnes právě Trunečka, od něhož Faltýnek dům získal.

Kromě toho policie zasahovala i na antimonopolním úřadu nebo v sídle firmy Kapsch, která provozuje mýtný systém, ale už nebyla úspěšná v tendru na jeho další provoz. V souvislosti s raziemi policie se skloňovalo také jméno místopředsedy ANO Jaroslava Faltýnka, který připustil, že ohledně mýtného systému jednal se zástupci Kapsche i předsedou antimonopolního úřadu Petrem Rafajem.