Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Interpelace na premiéra trvaly jen pět minut. Babiš nepřišel

Andrej Babiš (ANO)
Andrej Babiš (ANO)
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Dnešní sněmovní písemné interpelace na předsedu vlády netrvaly ani pět minut. Interpelace směřovaly na omluveného premiéra Andreje Babiše (ANO) a bez jeho přítomnosti je nebylo možné projednat, protože poslanci jejich projednávání už dříve přerušili do jeho přítomnosti. Poslanci tak dnes neprojednali ani jednu.

Jednání Sněmovny skončilo po osmi minutách a pokračovat bude až od 11:00. Poslanci by se měli zabývat podezřeními z ovlivňování tendru na výběr dálničního mýta. V případu figuruje i předseda poslanců vládního hnutí ANO Jaroslav Faltýnek, jenž chce ve Sněmovně svou roli popsat.

Babiš se z pracovních důvodů omluvil na dopoledne. Předseda Sněmovny Radek Vondráček (ANO) načetl omluvy čtyř desítek poslanců. V jednacím sále jich bylo ráno přihlášeno sedm desítek.

"Všem přítomným obzvlášť děkuji za přítomnost, že jste se dostavili. Mimořádné pracovní nasazení jste předvedli, ti, kteří jste tady, děkuji," komentoval to Vondráček.

Témata:  Poslanecká sněmovna Parlamentu České republiky Andrej Babiš

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy