Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Faltýnkovo vysvětlení nestačí? Poslanci ho budou opět zpovídat 27. března

Jaroslav Faltýnek /ANO/
Jaroslav Faltýnek /ANO/
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Sněmovní debata o podezřeních kolem dálničního mýta bude pokračovat koncem března. Poslanci se chtějí zabývat v souvislosti s dnešní studentskou stávkou s názvem Fridays for Future také ochranou klimatu. Dolní komora o tom rozhodla dnes při jednání o změnách programu schůze.

Diskusi o mýtném poslanci nedokončili ve čtvrtek. Opozice tvrdí, že místopředseda ANO Jaroslav Faltýnek svou roli v případu podezření z ovlivňování mýtného tendru nevysvětlil.

Po dohodě předsedů klubů Sněmovna rozhodla, že debata bude pokračovat ve středu 27. března odpoledne. Frakce ODS, Pirátů a TOP 09 původně chtěly, aby byla zařazena už na dnešek.

Ve středu 27. března dopoledne by měla vláda informovat Sněmovnu o svém postoji ke změně klimatu. Kluby ANO a ČSSD vetovaly snahu Pirátů, aby se diskuse uskutečnila už dnes.

ANO a ČSSD právě vetovaly náš návrh na zařazení bodu ke klimatické změně. Ignorance a klapky na očích. Neodpovědný přístup k budoucnosti. #FridayForFuture #globalstrikeforfuture #ClimateStrike

— Jan Lipavský (@JanLipavsky) 15. března 2019

K celosvětové akci Fridays for Future, kterou se studenti snaží přimět politiky k důslednější ochraně klimatu a snižování emisí, se dnes přidali i středoškoláci z několika českých měst.

Dnes bude Sněmovna po senátním vetu jednat o komunistickém návrhu na takzvané zdanění církevních restitucí. Komunisté avizovali, že pokud dolní komora k hlasování stejně jako v úterý nedospěje, budou chtít pokračovat v jeho projednávání na dubnové schůzi.

Témata:  Poslanecká sněmovna Parlamentu České republiky Jaroslav Faltýnek Česká pirátská strana

Aktuálně se děje

15. dubna 2024 11:51

Počasí: Vítr v Čechách zesílí. Výstraha platí až do úterý

Úvod týdne nepřinese jen výrazné ochlazení způsobené přechodem studené fronty. Zesílí také vítr, upozornili meteorologové z Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ). V nárazech má dosahovat rychlosti přes 65 kilometrů za hodinu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy