Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Obchodní centrum v Praze zamořily jedovaté výpary, 500 lidí evakuováno

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Kvůli výparům z nátěru podlahy v obchodním centru na pražském Chodově byl dnes odpoledne z preventivních důvodů uzavřen hypermarket Albert a dalších několik obchodů v témže patře. ČTK to řekl policejní mluvčí Tomáš Hulan. Po výzvě k opuštění prostor muselo z prodejny a přilehlých obchodů v prvním podzemním podlaží odejít kolem 500 lidí, doplnil mluvčí hasičů Martin Kavka. Podle něj hasiči v místě naměřili zvýšené koncentrace organických rozpouštědel.

Oznámení o výskytu neznámého zápachu v obchodním centru Chodov přijali hasiči kolem 14:00. "Na místě bylo zjištěno, že při natírání podlahové krytiny v podzemním podlaží došlo k úniku nebezpečné koncentrace organických rozpouštědel i do veřejných prostor pasáže v patře P-1 obchodního centra. V prodejně Albert a dalších vedlejších obchodech proběhla samovolná evakuace asi 500 osob," sdělil ČTK Kavka.

V tuto chvíli byla prodejna Albert celá evakuována, tedy asi 500 osob. Probíhá měření v dalších prostorech OC, kde jsou v některých místech naměřeny zvýšené hodnoty nebezpečných koncetrací. Dle měření hasiči budou zvažovat další postup evakuace. pic.twitter.com/CY0sUrjMCa

— Hasiči Praha ? (@HasiciPraha) 24. března 2019

Po dohodě s provozovatelem byly podle Hulana z preventivních důvodů prodejny uzavřeny a nakupující byli vyzváni, ať je opustí. Prostor se podařilo odvětrat, látky tak nepronikly do vyšších pater centra. Na místo byl podle Kavky povolán i hygienik, aby prověřil potraviny v Albertu. Krátce před 17:30 si prostor opět převzali zaměstnanci.

Na místě byli i pražští záchranáři. Jejich mluvčí Jana Poštová nejdříve na twitteru uvedla, že vyšetřili dvě osoby, ale převoz do nemocnice nebyl potřeba, později doplnila, že s nevolností byl do Thomayerovy nemocnice odvezen dvaadvacetiletý muž.

Témata:  evakuace Praha EuroZprávy.cz hasiči

Aktuálně se děje

15. dubna 2024 16:57

Ukrajina zničila ruské vojenské velitelství v okupovaném Luhansku britskými střelami

Při úderu proti ruské armádě, který v sobotu zasáhl vojenské velitelství v okupovaném městě Luhansk, Ukrajinci použili britské střely s plochou dráhou letu Storm Shadow.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy