reklama

Václav Klaus mladší se jakožto šéf školského výboru strávil tento týden několik dní v Srbsku, kde se setkal s tamními kolegy – experty na školství. Při té příležitosti se vyfotil se studentkami, které se zapojily do protestu Fridays For Future. Protestní akce se minulý týden uskutečnily i v Česku.

„Je škoda, že když udělám něco pokrokového, nikdo to neocení. Třeba včera jsem se vyfotil na Fridays for Future v Novim Sadu s protestujícími děvčaty. Bylo jich tak asi osm celkem,“ napsal Klaus k fotce, s mladými Srbkami.

Pak si do nich rýpnul. „Chudinky - ochotně se vyfotily s anglicky mluvícím (neumím srbsky) podivným strejdou - a netuší, že je za to vyloučí z protiklimatického hnutí,“ napsal Klaus a dodal pár smajlíků.

Jeho přístup se ale řadě diskutujících nelíbí. „Takže když vy si vesele děláte p*del z dětí, které vám nerozumí, je pak v pořádku dělat si prdel z vás, když nám nerozumíte?“ zajímal se jeden z Čechů. „Jistěže je v pořádku, když si ze mě někdo dělá p...l,“ odvětil mu poslanec.

Svého kolegu z poslaneckých lavic kritizoval i sociální demokrat Roman Sklenák. „Je mi fakt smutno z mých kolegů - politiků, kteří se vysmívají teenagerům za jejich akci Fridays For Future. Já studenty při každé příležitosti naopak prosím, aby do věcí veřejných mluvili mnohem více. Tato jejich iniciativa mě mimořádně těší a všem aktivním za ni děkuji,“ vzkázal Klausovi.