reklama

"Naši operátoři vyslali na místo jednu posádku lékařskou, jednu posádku bez lékaře a inspektora provozu, na místě byli dva lidé, kteří už nejevili známky života. Šlo o muže středního věku a o ženu staršího věku. Už jsme jim bohužel nemohli pomoci," uvedla mluvčí záchranné služby Michaela Bothová.

Policie měla podle mluvčí Hrůzové událost nahlášenou kolem 9:00. „Na místě došlo k násilnému trestnému činu. Věc si na místě převzal krajský výjezd. Kriminalisté nyní zjišťují, proč k události došlo. Mohu potvrdit, že ke střelbě a že na místě zůstaly dvě osoby bez známek života,“ uvedla pro EuroZprávy.cz policejní mluvčí Petra Hrůzová.

Potvrdila také informace záchranářů, že mrtvými jsou muž a žena, další informace nicméně s ohledem na vyšetřování sdělit nemohla.

"Odehrálo se to v jednom z domů u hlavního tahu, ale podrobnosti neznám. Vím, že se tam střílelo, že tam byl policejní zásah a že jsou tam mrtví," řekl starosta Jan Symon.

"Jsme z toho šokovaní, v myšlenkách jsme s pozůstalými. Nic víc v tuto chvíli asi udělat nemůžeme," řekl starosta. Dům podle serveru Blesk.cz obývala vícegenerační rodina. Podle jeho informací syn zabil svou matku a následně spáchat sebevraždu.

Ostopovice leží na jihozápad od Brna u dálnice D1. Žije tam zhruba 1700 obyvatel.