Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Miloš Zeman odstupuje. Chce se věnovat degustaci a kajakářství

Zemanovo vítězství ve volbě prezidenta 2018
Zemanovo vítězství ve volbě prezidenta 2018
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Prezident Miloš Zeman odstupuje z funkce hlavy státu. Novinářům to sdělil dnes 1. apríla s tím, že se chce věnovat životu na Vysočině. Především by se rád zaměřil na oblasti svého života, které dlouhodobě zanedbával.

Miloš Zeman má za sebou dlouhou politickou kariéru, při níž vystřídal snad všechny možné státní pozice. Z té nejvyšší, tedy funkce prezidenta, ale nyní odchází. 

Podle svých slov by se rád věnoval bohulibějším činnostem, než je podepisování zákonů a sprostá mluva v rádiu. Rád by například pokračoval v započaté degustační zálibě.

Zeman je znám svým vytříbeným smyslem pro kvalitní alkohol a věří, že tato letitá zkušenost mu otevře nové dveře v soukromém životě. Rád by se proto nadále věnoval degustacím a prosadil se například jako vyhlášený ochutnavač kvalitního alkoholu.

Jeho neodmyslitelnou zálibou jsou také vodní sporty, především pádlování. Rád by proto svůj volný čas věnoval kajakářství a časem se třeba dopracoval na nějaká mistrovství. 

Zemanovo rozhodnutí kontrastuje s víkendovým vítězství slovenské kandidátky Zuzany Čaputové, která patří na politickém poli k novým a neokoukaným tvářím. Nyní proto vyloučeno, že za aprílovým rozhodnutím Zemana stojí uvědomění si, že i Češi by se po tolika letech rádi dívali na obličej jiného prezidenta.

Témata:  Miloš Zeman apríl

Aktuálně se děje

11:40

Počasí: Meteorologové nadále varují před nočním mrazem v Česku

Každým dnem se blíží očekávané oteplení, ale před námi jsou ještě alespoň dvě mrazivé noci. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve středeční výstraze upozornil, že v noci na čtvrtek a na pátek klesnou teploty pod nulu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy