Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Vlak srazil na Chrudimsku osobní auto, dva zranění

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Marie Cvrčková, EuroZprávy.cz

Při srážce vlaku s osobním autem u Bítovan na Chrudimsku se zranili dva lidé. Doprava na trati i na silnici je přerušena, vlak nahradily autobusy. Nehoda se stala na přejezdu zabezpečeném světelnou signalizací bez závor, řekl ČTK mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal.

"Srazil se spěšný vlak jedoucí z Hlinska do Pardubic s osobním automobilem. Doprava bude přerušena asi na dvě hodiny," uvedl Drápal.

Podle mluvčího Zdravotnické záchranné služby Pardubického kraje Aleše Malého jsou oba zranění z osobního vozu. "Žena utrpěla velmi závažné život ohrožující poranění hlavy a hrudníku, byla připojena k umělé plicní ventilaci a k monitoru a na vakuové matraci byla letecky převezena do Fakultní nemocnice v Hradci Králové," řekl ČTK Malý. Muž cestující v autě utrpěl poranění břicha a hrudníku a sanitka jej odvezla rovněž do Hradce Králové do traumacentra.

Podle mluvčí policie Dity Holečkové cestovala ve vlaku asi stovka lidí. Jednoho museli záchranáři ošetřit. Škoda zatím nebyla vyčíslena, osobní vůz Škoda Citigo je ale zcela zničen. Holečková odhadla zprovoznění trati a silnice ještě na několik hodin.

U Ronova nad Doubravou se 4. března po poledni srazil osobní vlak s manipulačním vlakem. Podle záchranářů bylo při nehodě zraněno pět lidí. Dva lidé s těžším zraněním, jeden s frakturou bérce a další s poraněním hlavy, byli sanitkou transportováni do krajské nemocnice v Pardubicích.

Témata:  vlaky nehody vlaků

Aktuálně se děje

16. dubna 2024 19:44

Podle Stanjury ODS nepočítá s vytvořením vládní koalice s hnutím ANO

Podle ministra financí a prvního místopředsedy ODS Zbyňka Stanjury strana nepočítá s možností vytvoření vládní koalice s hnutím ANO po příštích sněmovních volbách v roce 2025. Stanjura to uvedl v České televizi v podvečer. Podle něj se ODS bude příští rok snažit o volební vítězství s cílem získat pozici premiéra a stát se nejsilnější vládní stranou.

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy