Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Dusno kvůli Romům: V obci na Bruntálsku dle policie zbili muže, obyvatelé se bouří

Policie ČR, ilustrační fotografie
Policie ČR, ilustrační fotografie
Foto: Evgeny Petrov / INCORP images

Okolo 150 lidí demonstrovalo v sobotu ve Dvorcích na Bruntálsku před domem místní romské rodiny. Důvodem bylo čtvrteční napadení jednoho z obyvatel obce, po kterém zraněný muž zatím zůstává v nemocnici. Policie z útoku obvinila tři muže, situaci v obci zklidňovala a nadále ji monitoruje. Romská rodina v sobotu večer z obce odjela. Vyplynulo to z vyjádření policejní mluvčí Pavly Jirouškové pro ČTK.

"Tři osoby byly obviněny za zvlášť závažného zločinu těžkého ublížení na zdraví ve stadiu pokusu a z přečinu porušení domovní svobody," řekla Jiroušková.

Incidentu, který se stal na pozemku zraněného muže, předcházela hádka. Příčiny konfliktu obě strany popisují různě. Romové uvedli, že muž je rasisticky urážel, podle demonstrantů Romové muži vyhrožovali.

"Chtěl bych naše občany ujistit, že Policie ČR na tomto případu intenzivně pracuje a v rámci vyšetřování úzce na objasnění tohoto politováníhodného incidentu spolupracujeme," napsal na internetových stránkách obce dvorecký starosta Jan Božovský.

Témata:  romové Moravskoslezský kraj Policie ČR

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy