Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Policie už dopadla čtyři dívky, které měly napadnout vychovatelku. Po dalších svou pátrá

Policie ČR
Policie ČR
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Policisté v noci zadrželi další tři dívky z výchovného ústavu v Praze, které jsou podezřelé z násilného okradení jedné ze zaměstnankyň ústavu. ČTK to dnes ráno řekl mluvčí pražské policie Jan Rybanský. Šestice děvčat mezi 15 až 18 lety v sobotu podle kriminalistů za použití násilí ženě ukradla peníze a telefon a utekla. Jednu kriminalisté dopadli v neděli, další tři v noci, po dalších dvou pátrají. V případě odsouzení jim za loupež vzhledem k jejich věku hrozí pět let vězení.

"V průběhu noci se kriminalistům podařilo na různých místech České republiky zadržet další tři chovankyně, které uprchly z diagnostického ústavu v Praze. Po zbylých dvou nadále pátráme," uvedl mluvčí.

Zadržené dívky nyní čekají úkony trestního řízení, pak se zřejmě vrátí zpátky do výchovného ústavu, dodal.

Dívky utekly z diagnostického ústavu v Hodkovičkách, který je zaměřený na psychosociální problémy a poruchy v chování zejména mladistvých dívek. Funguje jako příspěvková organizace ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy.

"Než utekly, za použití násilí vzaly jedné ze zaměstnankyň peníze a mobilní telefon," popsal o víkendu událost mluvčí. Napadená žena po útoku nemusela vyhledat lékařské ošetření.

Témata:  krimi Praha napadení Policie ČR

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 19:40

Škola Michael vychovává špičku současné mladé fotografie

Když získáte ocenění v prestižní soutěži Fotograf roku, kterou každoročně pořádá Asociace profesionálních fotografů ČR, je to velký úspěch. Dvacetiletý Matyáš Páleníček, čerstvý absolvent Střední školy reklamní a umělecké tvorby Michael, nedávno tuto cenu získal, a to v kategorii do 30 let.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy