Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Dopravní problémy v Praze: V tunelu Blanka došlo k vážným nehodám

Tunel Blanka, kontroverzní zakázka Metrostavu v Praze
Tunel Blanka, kontroverzní zakázka Metrostavu v Praze
Foto: tunelblanka.cz

Dvě hromadné nehody v tunelovém komplexu Blanka ráno zkomplikovaly dopravu v Praze. Na příjezdových komunikacích do hlavního města se tvořily dlouhé kolony, městské i příměstské autobusy nabraly až půlhodinové zpoždění. Situaci zhoršila také nehoda v Legerově ulici ve směru k Národnímu muzeu, kde se osobní auto převrátilo na střechu. Vyplývá to z informací policistů, hasičů, záchranářů a dopravního podniku.

Při první nehodě se v Blance ve směru na Troju srazily před 07:00 čtyři osobní auta a dodávka. Zranily se při tom dvě ženy, které záchranná služba převezla k dalšímu ošetření do Ústřední vojenské nemocnice. "Jednapadesátiletá žena utrpěla úraz krku, její jednadvacetiletou dceru jsme odvezli s bolestí dolní končetiny," řekla mluvčí pražské záchranné služby Jana Poštová.

Druhá kolize v Bubenečském tunelu, při níž se střetly v opačném směru tři vozidla, se obešla bez zranění. V době dopravní špičky se vjezdy do tunelu kvůli vyšetřování nehody a odtahu vozidel uzavřely, v jejich okolí se okamžitě začaly tvořit kolony.

"Dopravní situace v Praze je dnes ráno komplikovanější než obvykle, vliv má na to mimo jiné omezení provozu v tunelovém komplexu Blanka," uvedl policejní mluvčí Tomáš Hulan.

V Legerově ulici se osobní auto převrátilo na střechu. Hasiči na twitteru uvedli, že jejich jednotka zajistila místo nehody proti vzniku požáru a poté vozidlo převrátila zpátky na kola.

V Legerově ulici ve směru na Muzeum se osobní auto převrátilo na střechu. Na místě je jednotka z centrální stanice, která zajistila místo nehody proti vzniku požáru. Po zadokumentování @PolicieCZ budeme vozidlo převracet na kola.

— Hasiči Praha ? (@HasiciPraha) 11. dubna 2019

Autobusy MHD, které mají trasu na příjezdových komunikacích a jezdí například po Strakonické či Patočkově ulici, uvízly v kolonách. Podle webu organizace Ropid, která organizuje MHD v Praze a okolí, některé linky měly zpoždění 25 až 35 minut.

Témata:  dopravní nehody Tunel Blanka Praha

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 15:10

Londýnem se proháněli splašené vojenské koně

Centrem Londýna se ve středu prohánělo několik splašených koní, uprchli britské vojenské jednotce Household Cavalry. Zranění při tom utrpělo pět lidí, čtyři odvezli do nemocnice.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy