Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Policisté dopadli poslední ze šesti dívek, které napadly a oloupily pracovnici ústavu

Policie ČR
Policie ČR
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Policisté dopadli poslední ze šesti dívek z výchovného ústavu v Praze 4, které jsou podezřelé z násilného okradení jedné zaměstnankyně ústavu.

Šestice dívek ve věku 15 až 18 let utekla z ústavu v pražských Hodkovičkách v sobotu. Před útěkem dívky podle policistů napadly zaměstnankyni ústavu a ukradly jí peníze a telefon.

"Mladistvá byla zadržena včera (ve čtvrtek) odpoledne na Tachovsku," oznámili policisté dopadení poslední ze šestice uprchlých dívek.

Mladistvá byla zadržena včera odpoledne na Tachovsku. Děkujeme všem, kteří pátrací relaci věnovali pozornost.

— Policie ČR (@PolicieCZ) 12. dubna 2019

První z podezřelých byla zadržena již v neděli, další tři v noci na pondělí a pátá ve čtvrtek, stejně jako poslední hledaná.

Podezřelé jsou chovankami diagnostického ústavu, který je zaměřený na psychosociální problémy a poruchy v chování zejména mladistvých dívek. Za oloupení pracovnice ústavu zadrženým dívkám hrozí pět let vězení. Napadená žena po útoku nemusela vyhledat lékařské ošetření.

Témata:  krimi napadení Praha

Aktuálně se děje

16. dubna 2024 20:38

Ukrajinská armáda posílí. Zelenskyj podepsal mobilizaci

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj podepsal v úterý zákon o mobilizaci zaměřený na zvýšení počtu vojáků ukrajinské armády, informovala agentura AFP. Hlavní ustanovení zákona vstoupí v platnost měsíc po datu podpisu, tedy 16. května.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy