reklama

Opravy vyjdou na 103,4 milionu korun. "Předmětem opravy je výměna krytu asfaltobetonové vozovky včetně lokální sanace podkladních vrstev. Na mostech pak bude vyměněna obrusná vrstva, dojde k opravě a seřízení stávajících závěrů, výměně poškozených částí a lokálním opravám konstrukce závěrů," sdělil mluvčí Ředitelství silnic a dálnic Jan Studecký.

Dopravní situaci v době oprav může podle policistů zkomplikovat fakt, že krizové objízdné trasy pro dálnici D8 v Ústeckém kraji nejsou dodnes přesně stanoveny. Řidičům to působí podle Ušáka mnohdy velké potíže, navigace je bude navádět zpět na uzavřenou dálnici. Policie chce na dálnici nasadit více hlídek na motocyklech, aby se mohly k případným komplikacím rychleji dostat.

"Problém bude i s objízdnými trasami, protože kamiony vzhledem k tonáži nesmí ani přes Cínovec ani přes Petrovice," sdělila ČTK Radka Tvrzníková z dálniční policie v Řehlovicích. Právě v tomto směru policie odklání provoz při vážných nehodách. "Nákladní automobily tak zůstanou na dálnici stát, anebo by musely jet větším okruhem až někam na Cheb nebo na Šebík," řekla Tvrzníková.

Opravy se dotknou i tunelů. "V jednom tunelu byl požár a ve druhém se stala těžká nehoda," uvedl vedoucí krajské dopravní policie.

Stavební práce a uzavírky budou rozděleny do etap. V pravém směru začnou od 12. května silničáři rozmisťovat dopravní značení, uzavírka pak potrvá od 13. května do 16. června. V opačném směru skončí 18. srpna.

"Provoz bude stažen do obousměrného v protisměru, jeden pruh na Německo a jeden na Prahu. Uzavírka je včetně čtyř kilometrů na dálnici A17. V Německu se auta budou vracet do svého jízdního pruhu na 5. kilometru dálnice," uvedla Tvrzníková. Posledním možným sjezdem z dálnice bude EXIT 87 u Petrovic.