reklama

"Jel jsem na Moravu a nějací dva pánové se jali pěstí. Hele, můžeme spolu politicky nesouhlasit, ale fyzicky se nenapadáme. Snažil jsem se jim to vysvětlit, ale co se dá dělat," uvedl Feri na twitteru. Podle poslance jeho návštěvu kulturní akce v Boršicích pokazili "nějací borci, kteří prý říkali něco o negrech". Feri má z otcovy strany předky v Etiopii.

Zdravotnická záchranná služba poslance převezla do nemocnice v Uherském Hradišti. "Lékaři mi zašili řeznou ránu na zádech a jsem asi v pohodě. Snad mě brzo pustěj", uvedl později na twitteru Feri.

Potyčku na koštu vín v Boršicích vyšetřuje policie. "Dvaadvacetiletý muž byl napaden na veřejném prostranství dvěma dosud neznámými muži. Napadený utrpěl zranění, se kterými byl převezen na ošetření," uvedl policejní mluvčí Malcharczik.

Policisté podle něj po útočních pátrají a prověřují, zda nebyly spáchány trestné činy výtržnictví, násilí proti úřední osobě a ublížení na zdraví. "Okolnosti tohoto incidentu nadále prověřujeme," odpověděl mluvčí na dotaz ČTK, zda dosavadní vyšetřování potvrdilo zmínky o rasistických nadávkách na adresu poslance.

Fyzické napadení poslance Feriho mezitím odsoudil předseda poslaneckého klubu TOP 09 Miroslav Kalousek. "Další rasový útok na našem území. Ani tentokrát to ale nebudou islamisté, ale "skutečně slušní Češi". Doufám, že budou přísně potrestáni," uvedl na twitteru Kalousek.

Potyčku komentoval také předseda ODS Petr Fiala. "Jakékoli fyzické násilí kvůli politickým názorům je zcela nepřijatelné. Napadení Dominika Feriho je odsouzeníhodné a ubohé. Panu poslanci přeji, ať je brzy zdravotně v pořádku," uvedl na twitteru.

Také podle předsedy ČSSD a ministra vnitra Jana Hamáčka je útok na Feriho naprosto nepřijatelný. "Rozdílné názory se nesmí řešit pěstmi. Kolegovi přeji rychlé uzdravení a doufám, že vše bude rychle vyšetřeno a viníci potrestáni," napsal Hamáček na twitteru.