Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Letadlo ČSA v nouzi: Hodinu kroužilo nad Prahou, na palubě desítky lidí

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Jan Zýka, EuroZprávy.cz

Letadlo na pravidelné lince Českých aerolinií z Kodaně do Prahy dnes dopoledne mělo závadu na klapkách. Před přistáním víc než hodinu kroužilo nad Prahou, aby se zbavilo většiny paliva a mohlo bezpečně přistát.

Letoun s 82 lidmi na palubě dosedl krátce po poledni. Nikomu se nic nestalo. ČTK to řekla Vladimíra Dufková, mluvčí společnosti Smartwings, která je většinovým vlastníkem ČSA.

Letadlo mělo podle webu pražského letiště pravidelný přílet v 10:35. "Posádka letadla Boeing 737-700 zaznamenala dnes dopoledne během přiblížení na letiště v Praze závadu na vztlakových klapkách," uvedla Dufková. Posádka podle ní postupovala podle bezpečnostních a provozních předpisů firmy, letadlo proto ve vzduchu spotřebovalo většinu paliva, aby snížilo svou hmotnost.

"Ve 12:03 letadlo bezpečně přistálo," řekla Dufková. Na palubě bylo 76 pasažérů a šest členů posádky.

Témata:  Letiště Václava Havla Praha letectví a letadla Praha

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 21:41

Hamás ukázal rukojmího na videu. Zmocnil se ho na festivalu

Teroristé z palestinského hnutí Hamás ve středu zveřejnili video s jedním z rukojmích. Podle médií jde o izraelsko-amerického mladíka, kterého se militanti zmocnili na festivalu. V rámci války v Gaze má brzy následovat další fáze - izraelská ofenziva do Rafáhu. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy