reklama

"Názorová výměna vyústila v napadení pepřovým sprejem. Útočník, který vůči svému názorovému odpůrci použil sprej, byl policií na místě zajištěn a nyní bude podávat vysvětlení na nejbližší policejní služebně," uvedla Zoulová. Policie nyní zjišťuje, kdo konflikt vyprovokoval a další okolnosti.

Mluvčí záchranné služby Jana Poštová ČTK řekla, že záchranáři na místě ošetřili mladého muže po zásahu sprejem. Převoz do nemocnice nebyl podle ní nutný.

Komunisté dnes Svátek práce oslavili netradičně na náměstí Jiřího z Poděbrad. Křižíkova fontána na holešovickém Výstavišti, kde se scházeli minulá léta, se opravuje. Dorazili někteří kandidáti KSČM ve volbách do Evropského parlamentu, bývalá poslankyně Marta Semelová i tradiční účastník komunistických prvních májů, někdejší generální tajemník ÚV KSČ Miloš Jakeš.

Na řečníky pískali a křičeli protikomunističtí demonstranti, kteří se shromáždili několik metrů za pódiem. Nad schody kostela Nejsvětějšího srdce Páně rozvěsili transparenty s nápisy jako Komunisté jsou vrazi, Rudý zrůdy či transparent kladoucí rovnítko mezi symboly srpu a kladiva a hákového kříže. Proslovy narušovali skandováním hesel jako "Česko není Rusko" či "Hanba soudruhům".