Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Svůdník Kubera: Nepolíbeným senátorkám nabídl májový polibek přímo v Senátu

Jaroslav Kubera na 24. kongresu ODS
Jaroslav Kubera na 24. kongresu ODS
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Předseda Senátu Jaroslav Kubera je znám svými kontroverzními výroky na účet žen. jeden podobný komentář si neodpustil ani na úvod dnešní schůze Senátu.

Kubera zahájil dnešní schůzi velmi rozverně. „Vážené paní senátorky, vážení páni senátoři, milí hosté, vítám vás na osmé schůzi Senátu konané v čase májové lásky,“ uvítal všechny šéf Senátu.

„Senátorky, které nebyly políbeny, se mohou o přestávce přihlásit u mne, rád jejich muže zastoupím. Máme třešňovou větev, nemáme v Senátu třešeň, ale máme větev,“ dodal Kubera, který následně přešel k formálním záležitostem.

Na úvod schůze složil slib nově zvolený senátor za Prahu 9 David Smoljak (za STAN), který se ujal své funkce. Nahradil Zuzanu Baudyšovou, která se postu vzdala ze zdravotních důvodů.

Šedesátiletý scenárista, zastupitel pražské Vinoře a syn herce Ladislava Smoljaka v dubnu ve druhém kole senátních voleb porazil starostu Prahy 9 Jana Jarolíma z ODS.

Smoljak byl zvolen senátorem na zbytek funkčního období Baudyšové, tedy do října příštího roku. Nahradí ji také v senátním výboru pro vzdělávání, vědu, kulturu, lidská práva a petice. Bude i členem mediální komise.

Témata:  Jaroslav Kubera Senát Parlamentu České republiky 1. máj

Aktuálně se děje

16. dubna 2024 20:38

Ukrajinská armáda posílí. Zelenskyj podepsal mobilizaci

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj podepsal v úterý zákon o mobilizaci zaměřený na zvýšení počtu vojáků ukrajinské armády, informovala agentura AFP. Hlavní ustanovení zákona vstoupí v platnost měsíc po datu podpisu, tedy 16. května.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy