reklama

Jan Hřebejk se do Jágra nelítostně pustil na sociálních sítích. „Mám v úctě Nedvěda i Jágra. Ale je smutné, že ti, kteří své ohromné slávy a bohatství dosáhli právě na svobodném, demokratickém Západě, pomáhají normalizovat podlézavý politický kurz směrem k čínské diktatuře,“ kritizuje je režisér a komunální politik.

„Navíc po boku opravdových kreatur,“ povzdech si. Odkazoval tak na fakt, že oba sportovci cestovali do Číny jako součást delegace českého prezidenta Miloše Zemana. Navíc se oba vyfotili s hradním kancléřem Vratislavem Mynářem.

Jágra v posledních dnech kritizoval třeba také herec Jakub Štáfek, který se proslavil díky seriálu Ulice. „Máme tady Jardu Jágra, který dokázal strašně moc, ale na druhou stranu já osobně si myslím, že je strašně prodejnej," postěžoval si pro deník 5plus2 mladý herec, který si zahrál hned v několika seriálech.

Jágr v reakci na kritiku uvedl, že jel do Číny propagovat hokej, stejně jako to v minulosti udělal například legendární Wayne Gretzky. „Kdyby přijel nějaký Jágr z České republiky bez toho, aby přijel s prezidentem, myslím si, že si toho nikdo nevšimne. Ale musí přijet s prezidentem, pak vás lidi berou daleko víc,“ vysvětloval pro Deník N. Dodal také, že se fotí se všemi, kteří jej o to požádají.