Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Valachová to schytala kvůli Soukupovi: Proč tam lezete? Kádrováci, naštvala se poslankyně

Valachová, Kateřina
Valachová, Kateřina
Foto: Facebook

Poslankyně ČSSD a někdejší ministryně školství Kateřina Valachová byla hostem Jaromíra Soukupa Moje zprávy. Kvůli tomu se ale na sociálních sítích strhal hodně ostrá debata. Sama Valachová ale trvá na tom, že neudělala nic nevhodného.

Valachová své příznivce před pár dny lákala na svou účast v pořadu televize Barrandov Moje zprávy, které moderuje Jaromír Soukup. Jenže řadu Čechů tím nepotěšila. „Paní poslankyně, to máte opravdu zapotřebí lézt do Soukupovy trapné parodie na médium? Docela zklamání,“ posteskl si jeden z diskutujících. „Máte tohle zapotřebí?“ divil se další.

Sama Valachová ale účast v pořadu na Barrandově za chybu nepovažuje. „Včera večer jsem "spolukomentovala" pořad Moje zprávy na Barrandov TV. Když jsem o své účasti psala před natáčením, mnozí se do mne pustili, jak mohu "podporovat" moderátora a majitele stanice Jaromíra Soukupa,“ shrnula Valachová vzkazy, které dostávala v uplynulých dnech.

Ona sama podle svých slov nedělá rozdíly mezi stanicemi a moderátory. „Když jdu do Otázek Václava Moravce, tak nepodporuji Václava Moravce a Českou televizi. Když jdu do DVTV, nepodporuji paní Drtinovou. S úctou však předstupuji před diváky (České televize, DVTV, Barrandov TV a tak dále) - tedy před občany tohoto státu - a předkládám jim své názory, zprostředkovávám jim ta řešení konkrétních problémů, která chci prosazovat,“ vysvětluje, proč k Soukupovi šla.

Raději by se prý bavila o důležitých politických tématech - třeba o dětských dluzích a ne o tom, zda má nebo nemá někdo chodit do toho nebo onoho pořadu. „To mi připadá poněkud dětinské a co hůře kádrovácké. To by mne pak někdo mohl kritizovat za to, že dám vyjádření nebo rozhovor Hospodářským novinám či třeba naopak iDnes nebo Právu. Jiným by se nelíbil kynologický časopis Svět psů... A že bych o našem rodinném miláčkovi Bety mohla vyprávět dlouho,“ vzkázala svým kritiků.

A ačkoliv měl její příspěvek znepokojené příznivce spíše uklidnit, měl opačný efekt a vyvolal další diskuzi. Podle řady Čechů totiž Valachová nemá pravdu. „V Otázkách na DVTV, u Moravce i u Jílkové je to pro hosty svým způsobem uznání a hlavně to dělá jim osobně a jejich straně reklamu. Tady jste udělala reklamu pouze vy Soukupovi. Jo, a spolukomentovat je něco jiného než odpovídat na otázky redaktorů v debatě politiků,“ vysvětluje jeden z diskutujících.

„Srovnáváte Soukupa s Drtinovou? A Barrandov s ČT nebo DVTV? To jako vážně?“ diví se další. Debatu musela opět rozseknout „Nikoho s nikým právě vůbec nesrovnávám. Nesoudím, kdo něco umí nebo neumí. To je věc diváků, ti soudí pomocí svého dálkového ovládání. A odmítám se povyšovat nad diváky té nebo oné televize a vyjadřovat jim pohrdání tím, že bych říkala: Tihle to umí, na to se koukejte, tihle to neumí, na to se nekoukejte. Soud vkusu je osobní a individuální,“ tvrdá na svém poslankyně ČSSD.

Témata:  Kateřina Valachová TV Barrandov

Aktuálně se děje

15. dubna 2024 21:04

Češi pracují na zajištění další munice pro Ukrajinu, přiznal Fiala

Česko má nasmlouváno 180 tisíc kusů dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu a pracuje na zajištění dalších 300 tisíc kusů, prozradil premiér Petr Fiala (ODS) britskému deníku Financial Times. Evropa musí podle Fialy posílit také vlastní obranu.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy

Zbyněk Stanjura /ODS/

Podle Stanjury ODS nepočítá s vytvořením vládní koalice s hnutím ANO

Podle ministra financí a prvního místopředsedy ODS Zbyňka Stanjury strana nepočítá s možností vytvoření vládní koalice s hnutím ANO po příštích sněmovních volbách v roce 2025. Stanjura to uvedl v České televizi v podvečer. Podle něj se ODS bude příští rok snažit o volební vítězství s cílem získat pozici premiéra a stát se nejsilnější vládní stranou.