reklama

Tentokrát Soukup chtěl šokovat tím, že si lehne s červeným drinkem do plážového lehátka. Podle umělého smíchu, který scénku doprovázel, se jednalo o takřka dokonalý vtip.

Celá scéna měla evokovat, jak skvělé může být, když někdo vyrazí na pracovní cestu. Pochopitelně se má jednat o české veřejné činitele. Asi nemá smysl se zastavovat nad očividnou politickou jednostranností Soukupovy ironie.

To že v minulém pořadu vychvaloval Miloše Zemana, za jeho dovolenou v Rusku a v Číně, které jsou podle Soukupa velmi hodnotným setkáním státníků. Cesty jiných politiků, zvolených stejně jako Miloš Zeman, však najednou nejsou životně důležitou prací pro stát, ale pohodovou dovolenou na lehátku.

Vypadá to, že Jaromír Soukup dopálil v prvé řadě především sám sebe. Laciná zábava je u Soukupa dána asi především finančními problémy TV Barrandov. A v duchu lacinosti se nesla i druhá polovina pořadu.

Finanční prostředky se nedostaly ani na pozvání reálného hosta a tak si Soukup postavil do studia papírového předsedu ODS Petra Fialu, kterého začal pusinkovat. Možná tento intimní kontakt by mu při reálném setkání s konzervativním politikem ODS neprošel.

Každopádně by Soukupovu pořadu prospělo, kdyby jako moderátor absolvoval hlasové školení, a diváci nemuseli poslouchat jeho zajíkavou dikci, která není hodna ani vyhořelé učitelky prvního stupně základní školy. Na druhou stranu, i když má podivná mluva moderátora dosti rušivý element, možná by bez ní pořad ztratil na své jedinečné komičnosti.