reklama

Hrušínský se opět pustil do premiéra Andreje Babiše, ale i prezidenta Miloše Zemana a dalších. Tentokrát kvůli jeho kšiltovce s nápisem „Silné Česko“ a tomu, jak se jeho karikatury s čepicí šíří po síti. „Takovou rychlostí šířili Češi fóry na bolševiky naposledy snad v srpnu 1968,“ srovnává současnou situaci s nástupem okupace.

„Už zase jsou nejvysmívanější. Člověk jimi pohrdá a žasne, ale přece jen si říká: Ať už si ty prachy nakradou a jdou do háje! Nakonec - a to platí všude na světě - žádný strom neroste do nebe. Na každého gaunera vždycky dojde. I kdyby odstranili tisíc ministrů a státních zástupců, stejně je pravda dožene,“ rýpnul si do stávajícího šéfa české vlády umělec.

A na závěr přidal i několik slov o těch, kteří Babiše a spol. volí. „A lidi - co je dnes volí - budou sami nad sebou zas jen kroutit hlavou, jak se mohli nechat tak napálit. Tak jo,“ posteskl si Hrušínský.

Sám Hrušínský se objevil ve předvolebním videu, který čerpá ze známé scény z filmu Pelíšky. To propaguje platformu „Spojenci pro Evropu“, která sdružuje strany TOP 09, STAN s podporou zelených a liberálně ekologických uskupení.

zdroj: YouTube

„'Hledáš něco, soudruhu?' Eva Holubová a Jan Hrušínský podporují proevropské strany. Pro pořádek: Soudruh, který v závěru spotu dostane holí, není mluvčím žádného opravdového prezidenta,“ vzkázal voličům. Postava totiž opravdu nápadně připomíná mluvčího Miloše Zemana Jiřího Ovčáčka.

„I VY MŮŽETE "DÁT LHÁŘŮM HOLÍ" VE VOLBÁCH DO EVROPSKÉHO PARLAMENTU! Nenechme si to vzít a pojďme 24. a 25. května volit Spojené síly pro Evropu,“ burcuje Hrušínský.