reklama

Spolek definoval několik požadavků, mezi kterými dominuje demise Marie Benešové. "Pokud naše požadavky nebudou vyslyšeny a premiér s Marií Benešovou se nám budou i nadále vysmívat, uskuteční se 13/5 další vlna protestů po celé zemi. Pokud zaplníme potřetí Staromák, svoláme na 21/5 Václavák!" napsal na siciální síti.

Požadavky pro zastavení demonstrací jsou následující:

1) Demise Marie Benešové
2) Vláda se zaručí, že neodvolá Nejvyššího státního zástupce.
3) Zaručí se tím, že přijme a naplní SEDM POJISTEK pro nezávislost justice.

Spolek následně vyzývá, aby se demonstrací zúčastnilo co nejvíce lidí, a odůvodňuje, co je k tomu a k výše uvedeným požadavkům vede.

"17. dubna policie navrhla obžalovat premiéra Babiše. Ten prohlásil, že je to účelový komplot, a 18. dubna vyměnil ministra spravedlnosti Kněžínka za Marii Benešovou. Ta již dva roky opakovaně zpochybňuje premiérovo trestní stíhání. V roce 2017 nehlasovala pro vydání Andreje Babiše trestnímu stíhání, přičemž označila kauzu Čapí hnízdo za politické intriky. Snad proto se jí začalo přezdívat ministryně Čapího hnízda a mýta," uvádí zástupci spolku.

"30. dubna byla Benešová jmenována ministryní. Ten samý den prohlásila na adresu protestů, které se uskutečnily ve 105 obcích po celé zemi toto: "Včera jsem viděla na náměstí mladé lidi a troufám si odhadnout, že kolikrát ani nerozeznají rozdíl mezi státním zástupcem a soudcem…" NEJSME DĚTI!" zuří.

"Konečně, již dva dny po nástupu do funkce Benešová nadhodila možnost úplně zrušit Vrchní státní zastupitelství a vrchní soudy. Vrchní státní zástupkyně Lenka Bradáčová přitom v tuto chvíli dozoruje i kauzu Čapí hnízdo. O možnosti rušit Vrchní státní zastupitelství odborníci diskutují dlouho a jistě má smysl se o tom bavit. Ne však v tuto chvíli, kdy má jít premiér před soud," dodali.

Posledním střípkem do mozaiky je podle nich napojení Benešové na ústecké Palermo. "O tom zde přesně za týden promluví Leo Steiner, který upozornil na miliardové podvody v ústeckém kraji a na něhož Marie Benešová podala trestní oznámení. Bojovník proti korupci Steiner o Benešové říká: „Pokud hovoří o justiční mafii, tak hovoří o sobě. Stejně jako o klientelismu. Poslouchá vlivné, neštítí se ničeho, má zkušenosti a kontakty." Nesoudíme tedy paní Benešovou za to, co by udělat mohla, ale za to, co už udělala. Je toho na jednu ministryni spravedlnosti víc než dost!" uzavírá spolek.