Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Ministerstvo si došlápne na Čechy. Řidičák už tak lehce nedostanou

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Radek Sycha, EuroZprávy.cz

Získat řidičský průkaz bude v Česku o poznání těžší než dříve. Ministerstvo dopravy totiž chystá přísnější podmínky pro jeho získání.

Žáci autoškol dnes nacházejí různé způsoby, jak získat řidičské oprávnění co nejsnáze. Někteří z nich proto vyhledávají města s méně přísnými komisaři nebo s méně hustou a složitou dopravou.

V takovém případě pak mají zkoušky podstatně jednodušší než žáci, kteří autoškolu absolvují v přísnějších podmínkách ve větších městech s komplikovanou dopravou.

A to se ministerstvu dopravy nelíbí. Chystá proto přísnější pravidla pro získání řidičáku. Informovaly o tom Hospodářské noviny.

Změny by se měly týkat hlavně sjednocení kvality zkoušek v různých obcích. Komisaři by navíc nepůsobili jen v jednom městě, ale v rámci kraje by se střídali.

V takovém případě by autoškoly neměly možnost žáky připravovat na chování jednotlivých komisařů, protože by předem nevěděly, který se u zkoušky objeví.

Samy autoškoly navíc volají po přísnějších testech. Otázek v testech je prý málo, správné odpovědi se dají naučit nazpaměť na internetu, a většinou jsou správné ty nejdelší odpovědi. Současný způsob testů tak prý nenutí žáky, aby skutečně znali pravidla.

Témata:  řidiči doprava Ministerstvo dopravy České republiky

Aktuálně se děje

19. dubna 2024 16:38

Češi budou ve volbách do europarlamentu vybírat ze 30 uskupení

Všech 30 registrovaných uskupení bylo připuštěno k účasti v nadcházejících volbách do Evropského parlamentu v České republice. Ministerstvo neodmítlo žádnou z přihlášených kandidátních listin, s výjimkou jedné, která byla podána po uplynutí stanovené lhůty. Volby se budou konat 7. a 8. června.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy