Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Soukup prozradil, kdo může za požár katedrály Notre-Dame. To budete zírat

Jaromír Soukup
Jaromír Soukup
Foto: Instagram

Majitel televize Barrandov, který na ní moderuje několik pořadů, se v pátečním Týdnu s Jaromírem Soukupem vyjádřil k tématu dvojí kvality potravin. Též se vrátil k kauze selfie Emmy Smetany před hořící katedrálou Notre-Dame. V obou případech představil své svérázné teorie o tom, co se ve skutečnosti děje.

Evropský parlament v dubnu schválil směrnici o ochraně spotřebitele. Čeští zástupci ale byli zklamáni. Nepodařilo se jim prosadit návrh, který by dvojí kvalitu zařadil mezi nekalé obchodní praktiky. Podle europoslankyně Olgy Sehnalové (ČSSD) přijatý zákon „ obsahuje řadu právních kliček, přímo šitých na míru velkým výrobcům, kteří z dvojí kvality mají velký byznys.“

Soukup zákon okomentoval jako potvrzení toho, že Němci a Francouzi hodlají v dosavadní praxi pokračovat nadále. Podle něj EU českým občanům řekla: „Heleďte vážení Češi, žrali jste to doteď, tak to budete žrát dál.“

Podle Soukupa Němci a Francouzi vůbec nechápou, proč Čechům dvojí kvalita vadí, když vidí, co jí děti ve školních jídelnách. Ukázal svým divákům některé nepříliš vábivé obrázky jídel, který jedí čeští školáci. „Žerou tohle, my jim pošleme toto a oni si ještě stěžují,“ říkají si podle Soukupa Francouzi a Němci, když vidí to, co nabízejí školní jídelny.

„Proč to dělají? Tak asi jim to chutná…tak jim dáme něco, co bude podobat tomu, co mají rádi. A takhle vznikla celá ta dvojí kvalita potravin. Je to celé nedorozumění,“ má svéráznou teorii Soukup.

Soukup se též vrátil k dubnovému požáru katedrály Notre-Dame, respektive k parodované fotce moderátorky pořadu DVTV Emmy Smetany, která vyfotila svou smutnou tvář před hořící budovou. Soukup ji představil jako bývalou redaktorku TV Nova, která odešla do pořadu DVTV majitele mediálního domu Economia, Zdeňka Bakaly, aby zde „vysvětlovala národu tu jedinou, správnou pravdu.“

Celou kauzu nazval Soukup „průšvihem“. Smetaně se dle něj selfie vymklo z rukou a místo smutného výrazu se zdá, jako kdyby se tvářila provinile za to, že to zapálila ona. Přesto radí Bakalovi aby jí dal nějaké prémie. „On má peněz dost. Sebral je horníkům,“ rýpl si Soukup.

Soukup též využil selfie Smetany, aby zkritizoval vůči jemu nepříznivý časopis Respekt. Poukázal na slova novináře Respektu, Ondřeje Kundry, který nazval dětí kolem Smetany kyberšikanou. „ Když šikanuji nesprávného člověka, jako je Zeman nebo Soukup, je to nezávislá žurnalistika. Ale když si Soukup dělá prdel ze Smetany, je to kyberšikana,“ rozčiloval se Soukup.

Moderátor taktéž představil svou teorii, jak celý požár vznikl. Podle něj za tím byl dělník z rozbrušovačkou, který se jmenoval Ahmed nebo Mohammed, který se nyní skrývá ve sklepě a bojí se, že mu už nikdo neodpáře, že to byl terorismus. "To bude ještě velký průser," uvedl.  

Teorie, že požár byl ve skutečnosti teroristickým útokem muslimů, se objevily ihned po požáru. Na internetu kolovaly fake news, podle kterých se objevily zaručené informace o angažmá muslimů.  V ČR tyto teorie šířily známé postavy protimuslimského hnutí jako je předseda SPD Tomio Okamura, bývalý poslanec za tuto stranu Lubomír Volný či právnička a politička Klára Samková.

Témata:  Jaromír Soukup EU požár katedrály Notre-Dame Emma Smetana

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 16:06

Protest v RTVS. Zaměstnanci požadují zachovat svobodnou veřejnoprávní instituci

Situace na Slovensku se rychle mění. Zaměstnanci RTVS vydali protestní prohlášení a to krátce po schválení zákona o STVR Ficovou vládou.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy