Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Vražda sedmiletého chlapce v Pardubicích: Kvůli smrti prvňáčka byl zatčen jeho otec

Policie ČR
Policie ČR
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Pardubičtí kriminalisté vyšetřují násilnou smrt dítěte. Dítě mladší deseti let zahynulo v noci na dnešek v Pardubicích. Zadrželi čtyřicetiletého muže a jeho účast na úmrtí prověřují, řekla ČTK mluvčí krajské policie Markéta Janovská.

K případu policie vyjížděla v 1:00 do rodinného domu v Pardubicích. "Bylo ihned jasné, že se jedná o násilnou smrt," uvedla Janovská. Bližší okolnosti případu nechce policie kvůli jeho citlivosti zatím uvádět. Není ani jasné, zda zadržený byl příbuzným dítěte nebo ne.

Zdravotníci původně v noci vyjížděli k dospělému muži. Na místě nalezli malé dítě v bezvědomí. "Ihned po nálezu byla zahájena neodkladná resuscitace a provedeny urgentní chirurgické život zachraňující úkony. Bohužel ani po téměř hodinu trvající resuscitaci se nepodařilo u dítěte obnovit srdeční akci a pacient zemřel," uvedl mluvčí Zdravotnické záchranné služby Pardubického kraje Aleš Malý.

Podle nepotvrzených informací ČTK zemřel sedmiletý chlapec, který chodil do první třídy. Policie zadržela pravděpodobně jeho otce.

Témata:  vražda sedmiletého chlapce v Pardubicích Pardubice krimi Policie ČR vražda

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 13:46

Černochová vymění šéfa Vojenského zpravodajství. Bude jím Bartovský

Vláda ve středu na návrh ministryně obrany Jany Černochové (ODS) odsouhlasila jmenování brigádního generála Petra Bartovského ředitelem Vojenského zpravodajství (VZ). Po úterním projednání na plénu sněmovního obranného výboru tak byly splněny zákonné podmínky pro jeho jmenování.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy