reklama

Babiš uvedl, že byl nakupovat v Německu. „Projel jsem několik nákupních řetězců u nich i u nás. A udělal všude identický nákup. A už vím, jak to je. Mám důkazy,“ tvrdí. „Objevili jsme naprosto skandální a flagrantní rozdíly ve složení několika potravin, které si kupujeme. Stejný obal, rozdílné složení. A protože jsme je pak ochutnali, tak jsme zjistili dokonce i rozdílnou chuť. Logicky. Když je receptura odlišná,“ říká to, na co někteří politici a odborníci upozorňují už roky.

Odmítl také útoky kolegů z ČSSD. „Žádné téma nikomu nepatří. Ani slovo „Silné“, ani červená barva. A vydat se do světa a dovézt k nám věci, které se nám líbí, jsme měli už v roce 1990. Určitě by to u nás vypadalo ještě líp, než to vypadá teď. Podle kolegy Petříčka prý jejich poslankyně v europarlamentu Olga Sehnalová o dvojí kvalitě potravin už dlouho mluví. Ano, mluví. Deset let tam sedí. A změny nedosáhla,“ vzkázal.

Jenže Rouček, který ČSSD roky v EU zastupoval, si to nenechal jen tak líbit. „Je až dojemné pozorovat, jak se Andrej Babiš začal před volbami do EP zajímat o téma dvojí kvality potravin. A nadávat na Evropskou unii. Ano, dvojí kvalita potravin v Evropě často existuje,“ přiznává.

Jenže se na tom podle něj podílí právě Babiš. „V Německu či v Rakousku by například lidé nikdy nejedli nekvalitní uzeniny vyrobené v Babišových firmách Kmotr či Kostelecké uzeniny. U nás lidé nejenže tyto uzeniny jedí, ale Babiše dokonce ještě volí!! Naše blbost a náš problém. NE EU!“ dodává důrazně Rouček.