Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Šlechtová je v ráži: Takhle si podala Babiše kvůli Česku zamořenému řepkou

Šlechtová, Karla
Šlechtová, Karla
Foto: Instagram

Poslankyně Karla Šlechtová (Za ANO) kdysi patřila k nejbližším spolupracovníkům Andreje Babiše. Jenže do jeho druhé vlády se už nevešla. Od té doby se do vlády i samotného Babiše naváží nejen na sociálních sítích! Teď si například postěžovala na pole plné řepky.

Šlechtová ve vládě Bohuslava Sobotky zastávala post ministryně pro místní rozvoj. Když se pak stal premiérem Andrej Babiš, přešla na ministerstvo obrany. Babišova první vláda ovšem nezískala důvěru a tak nastaly změny.

Jedna z nich se dotkla i Šlechtové. Ta na obraně skončila, Babiš jí oznámil, že už s ní ve vládě nepočítá. Její post převzal Lubomír Metnar. Od té doby Šlechtová vystupuje kriticky nejen vůči Babišovi.

Teď se do něj nepřímo navezla na sociálních sítích. „Máme krásnou zemi! Až na to žluto všude tedy,“ postěžovala si nad fotkami z Moravy. Dodala, že tohle žluté svinstvo nesnáší. Podle ní je řepky až moc. Svůj příspěvek doplnila hastagy jako #nemamradazlutoubarvu #zitbezrepky a #jetomoc. 

V Česku se řepka využívá pro výrobu biopaliv, která se podle zákona povinně přimíchávají do benzinu a nafty. Jedním z největších zpracovatelů řepkového semene a výrobcem metylesteru, který se přimíchává do bionafty, je společnost Preol patřící pod Agrofert. tento holding patřil právě Babišovi, který jej v roce 2017 převedl do svěřenského fondu.

Témata:  Karla Šlechtová řepka olejka Andrej Babiš Hnutí ANO

Aktuálně se děje

17. dubna 2024 12:42

Senát posunul nová pravidla pro partnerství stejnopohlavních párů k prezidentovi

Senát ve středu na návrh zákonodárců ODS a TOP 09 rozhodl, že nebude projednávat nová pravidla pro partnerství stejnopohlavních párů a umožní tak jejich přijetí. Senátoři vyřadili novelu občanského zákoníku z programu navzdory odporu lidovců. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy