Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Vražda školáka (†7) v Pardubicích: Policie obvinila otce, hrozí mu výjimečný trest či doživotí

Policie ČR
Policie ČR
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

V případu sedmiletého chlapce, který v noci z neděle na pondělí zemřel násilnou smrtí, padlo obvinění! Policie sice na případ uvalila informační embargo, Na veřejnost ale prosákla informace, že otec školáka už byl obviněn z vraždy!

Policie oficiálně oznámila jen to, že zemřel chlapec mladší deseti let a že šlo o násilnou smrt. „V té souvislosti zadrželi 40letého muže, se kterým nyní probíhají další úkony. V současné době nebudeme poskytovat žádné další informace,“ doplnila tisková mluvčí policie Pardubického kraje Markéta Janovská.

Na veřejnost se ale dostávají stále nové, i když nepotvrzené informace. Podle nich je zadržený muž otec zavražděného hocha. Sousedi přitom o údajném pachateli hovoří jako o bezproblémové osobě. Podle jedné z teorií mohly v případě sehrát roli psychické problémy či zkrat. Jde ovšem pouze o dohady.

Policie tedy zatím žádné nové informace nezveřejnila, Nova ale s odkazem na dobře informovaný zdroj uvádí, že kriminalisté v úterý ráno otce chlapce skutečně obvinili z vraždy. Během středy by měl předstoupit před soudce, který rozhodne, zda bude na soud čekat ve vazební věznici.

S ohledem na to, že je obětí dítě mladší 15 let, jde automaticky o obvinění podle nejpřísnějšího paragrafu. Muži tak hrozí až výjimečný trest či doživotí.

Témata:  vražda sedmiletého chlapce v Pardubicích Policie ČR krimi Pardubice

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 13:46

Černochová vymění šéfa Vojenského zpravodajství. Bude jím Bartovský

Vláda ve středu na návrh ministryně obrany Jany Černochové (ODS) odsouhlasila jmenování brigádního generála Petra Bartovského ředitelem Vojenského zpravodajství (VZ). Po úterním projednání na plénu sněmovního obranného výboru tak byly splněny zákonné podmínky pro jeho jmenování.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy