Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Jan Zahradil chce kandidovat na prezidenta? Zpráva vyvolala pořádný poprask

Jan Zahradil na 24. kongresu ODS
Jan Zahradil na 24. kongresu ODS
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Jan Zahradil vede kandidátku ODS ve volbách do Evropského parlamentu, jeho cíle jsou ovšem mnohem větší. Kandidát Evropských konzervativců a reformistů na šéfa Evropské komise dokonce uvažuje o kandidatuře na českého prezidenta.

Zahradil naznačil, že by se mohl ucházet o křeslo českého prezidenta. „Pokud mám ještě někde vytyčenou politickou metu, o které občas uvažuji, tak ta se skrývá někde jinde než ve vedení ODS,“ uvedl v rozhovoru pro Novinky.

Konkrétně zmínil to, že v roce 2023 budou další prezidentské volby. „Neříkám, že budu kandidovat, říkám, že je to otevřené okno, o kterém se dá uvažovat,“ odpověděl na přímý dotaz, zda chce na prezidenta kandidovat.

Na jeho slova obratem zareagoval jiný europoslanec, lidovec Tomáš Zdechovský. „Chtěl bych dnes oznámit, že také zvažuji o kandidatuře na hrad :-D Žádnou souvislost s @ZahradilJan tam, prosím, nehledejte!“ vzkázal prostřednictvím twitteru.

Zahradil si ovšem jeho rýpnutí nenechal jen tak líbit. „Zkuste jednou místo komentování mých tweetů taky vymyslet něco svého, originálního. Zatím jsem nic neviděl,“ vzkázal Zdechovskému politik ODS.

Fakt divná doba, když mi přijde případná kandidatura Zahradila na prezidenta jako vlastně docela dobrej nápad...

— Jan Povysil (@JanPovysil) 14. května 2019

Svůj názor přidali i další známé postavy „V boji o Hrad Zahradil proti VK ml, to by byla lahůdka,“ myslí si novinář Alexandr Mitrofanov.

„Už se zdálo, že žádná zpráva z reálného světa nepřekoná každodenní záplavu zpráv o tom, co se děje v seriálu Hra o trůny, a najednou tato historická událost: Jan Zahradil uvažuje o kandidatuře na Hrad...“ přidal se politolog Jiří Pehe.

Témata:  Jan Zahradil Tomáš Zdechovský (KDU-ČSL) prezident ČR

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy