Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Bohuslav Svoboda ve Sněmovně zkolaboval, kolega ho našel ležet na zemi

Bohuslav Svoboda na 24. kongresu ODS
Bohuslav Svoboda na 24. kongresu ODS
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Ve Sněmovně museli zasahovat záchranáři. Poslanec ODS a bývalý pražský primátor Bohuslav Svoboda (75) totiž zkolaboval a musel být převezen do nemocnice.

Svobodu, který je povoláním lékař, podle Práva našel jeden z kolegů ležet před výtahem. Ihned proto zavolal záchranku. Poslanec ODS byl s podezřením na mozkovou příhodu převezen do Ústřední vojenské nemocnice v pražských Střešovicích.

Záchranáři potvrdili, že do Sněmovny opravdu vyráželi, jméno pacienta ovšem neprozradili. Šlo prý o pětasedmdesátiletého muže, který měl neurologické potíže.

Není to poprvé, kdy ve Sněmovně zasahovali zdravotníci. Loni v září museli pomoci čestnému předsedovi TOP 09 karlu Schwarzenbergovi, který po pádu také skončil v nemocnici. Před dvěma roky ve Sněmovně zkolaboval i místopředseda ANO Jaroslav Faltýnek, praskl mu žaludeční vřed.

Témata:  Bohuslav Svoboda Poslanecká sněmovna Parlamentu České republiky EuroZprávy.cz

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 16:21

Izrael pokračuje s přípravami ofenzivy do Rafáhu. Už staví stany pro civilisty

Izrael se podle tamních médií brzy chystá provést ofenzivu do města Rafáh na jihu Pásma Gazy, kde je podle armády poslední bašta palestinského teroristického hnutí Hamás. Tel Aviv už zahájil přípravy na evakuaci civilistů. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy